vineri, 26 aprilie, 2024

Fostul judecator CCR Petre Lazaroiu: Miza cresterii pensiilor o reprezinta profiturile marilor companii

Distribuie:

Publicat:

Fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu a apreciat, miercuri seară, la Antena 3, că dacă punctul de pensie va crește cu 40%, atunci marile companii „vor duce mai puțini bani acasă”.

„Legea (pensiilor) a fost votata, bugetata si apoi s-a pierdut firul. Sigur ca e foarte greu acum sa dai 40%. Daca nu s-ar fi imprumutat zeci de miliarde era mai simplu. Care e de fapt miza majorarii pensiilor? Ca obligatoriu angajatorii vor trebui sa dea mai mult la buget si atunci marile companii duc mai putini bani acasa, e un motiv real, de ce sa ne ascundem? Dar la 40% crestere pensii cresc si incasarile la buget, deci o parte din ei se intorc la buget circa 40-46%. Este o miza extrem de serioasa, unii pierd. Vor castiga amaratii de pensionari si vor castiga si salariatii. Acum e extrem de greu pentru ca banii imprumutati s-au cheltuit. Va fi greu sa aduci inapoi cresteri de taxe. Ati vazut ca multinationalele au scos oameni in strada”, a declarat Petre Lăzăroiu.

Potrivit acestuia, subiectul ar putea să nu fie tranșat până la alegerile parlamentare. „Pentru moment, pentru un termen, cateva luni bune, (liberalii) ar putea sa faca treaba asta, orice demers cere timp si intarzie aplicarea legii. Daca se sesizeaza CCR e un timp peste care nu ai cum sa treci. Daca se respinge, urmeaza motivarea. Presedintele are doua arme, sa intoarca legea la Parlament pentru reexaminare, dupa care sa o atace el la CCR. Deci trecem de alegerile generale? Trecem”, a mai declarat Petre Lăzăroiu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img