News Flash:

Fostul sef al Agentiei Domeniilor Statului Vaslui, in libertate

16 Ianuarie 2017
1855 Vizualizari | 0 Comentarii
Fostul sef al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Vaslui, Mihai Hudum, iese din inchisoare sub eliberare conditionata, desi ar fi trebuit sa mai stea inca un an.

Tribunalul Vaslui a fost instanta decisiva in cazul lui Hudum, si-i da drumul acasa, dupa ce a fost incarcerat in luna ianuarie 2015.

Mihai Hudum, impreuna cu fostul subprefect Sergiu Marian si Daniel Prunila sef la Cadastru, sunt pusi sub acuzatia retrocedarilor ilegale a terenurilor.

Totul a pornit dupa ce ofiterii anticoruptie din cadrul DNA Iasi, s-au autosesizat in legatura cu mai multe tranzatii imobiliare manuite de conducerea Prefecturii din 2008, anul cand a inceput ancheta.

Trei ani de investigatii aveau sa scoata la iveala faptul ca fostul subprefect, huseanul Sergiu Marian, si-a insusit 21 de hectare de teren (un prejudiciu de peste 50.000 de euro, dauna statului roman) care ii apartineau SC Vidisamp Husi.

Potrivit anchetatorilor, Sergiu Marian, a fost sustinut de Hudum Mihai, sef al ADS Vaslui pe atunci, dar si membru al Comisiei Judetene de Fond Funciar, care, fara vreun alt acord, a demilitat terenurile si schitele, in favoarea stricta a subprefectului.

Toata ilegalitatea avea sa o incheie Daniel Prunila, directorul Oficiului de Cadastru Vaslui, pe atunci, cu tiparirea titlurilor de proprietate pentru persoanele mai sus mentionate, desi nu exista nicio punere in posesie.

Pe langa arest, inculpatii sunt obligati sa achite partilor civile 23.000 de euro, iar ADS-ului peste 30.000 de lei.

Bunurile imobile ale celor trei inculpati sunt puse sub sechestru pana la concurenta sumelor de peste 35.000 lei, fiecare.

vaslui mihai hudum sergiu marian daniel prunila
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033719 (s)