joi, 28 martie, 2024

FOTO „CUPA PODUL INALT” 2015- editia a-XII-a

Distribuie:

Publicat:

Astazi au fost desemnati castigatorii concursul de educatie rutiera – „CUPA PODUL INALT” 2015 – editia a-XII-a. La aceasta competitie, organizata de Scoala Gimnaziala „Dimitrie Cantemir” Vaslui, Primaria municipiului Vaslui si Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, s-au intrecut copii din 17 judete ale tarii.

Concursul din acest an a avut participanti elevi din judetele Alba, Bacau, Bihor, Botosani, Buzau, Constanta, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Maramures, Mures, Prahova, Salaj, Sibiu,Suceava, Teleorman si Vaslui.

Competitia a demarat in ziua de vineri cu proba de cunoastere a regulilor de circulatie, copii avand de raspuns la un chestionar privind normele rutiere. Celelalte trei probe s-au desfasurat in ziua de sambata: proba de indemanare cu bicicleta intr-un poligon, proba de depanare tehnica a bicicletei si proba de respectare a regulilor de circulatie de catre biciclisti in parcul scoala.

Astazi a avut loc festivitatea de premiere, copiii si profesorii fiind felicitati de  prefectul judetului Vaslui – domnul Andrei Puica, primarul municipiului Vaslui – domnul inginer Vasile Paval, domnul Dragos Andrei Cazacu – viceprimarul municipiului Vaslui, si de directorul A.C.R. Vaslui – domnul Costache Liviu.

La concursul pe echipe, punctajul a fost cumulat de la toate cele 4 probe.  Echipajul judetului nostru, format din elevi ai Scolii nr. 2 „Dimitrie Cantemir” Vaslui, pregatiti de domnul profesor Mosnianu Mihai, a fost desemnat castigatorul locului I. Locul II a fost ocupat de echipajul judetului Giurgiu, iar locul III de echipajul judetului Dambovita.

La proba de cunoastere teoretica a regulilor de circulatie, cei mai buni au fost:

Locul I – Iftode Stefania – judetul Vaslui;
Locul II –Negrean Daria – judetul Salaj;
Locul III – Colan Aurelian– judetul Dambovita.

Proba de  indemanare cu bicicleta in poligon a avut drept castigatori:

Locul I – Acatrinei Stefan – judetul Suceava;
Locul II – Colan Aurelian – judetul Dambovita;
Locul III – Grigore Petre – judetul Giurgiu.

Primele locuri la proba respectare a regulilor de circulatie in parcul scoala au fost ocupate astfel:

Locul I – Mititelu Vasile – judetul Vaslui;
Locul II – Balan Mihai – judetul Prahova;
Locul III – Moldovan Diana – judetul Mures.

Judetele Vaslui, Prahova si Dambovita au ocupat primele locuri la proba de depanare tehnica a bicicletei.
 
Copiilor le-au fost oferite, cu sprijinul sponsorilor acestei editii, premii ce au constat in cupe, medalii, diplome si sume de bani. Echipele care au ocupat primele trei locuri au primit biciclete ce vor fi folosite in orele de pregatire pentru concursurile viitoare.

Autoritatile locale au felicitat copiii pentru rezultatele obtinute in cadrul acestei activitati care le dezvolta un comportament preventiv pentru deplasarea pe drumurile publice si conduce la formarea unei opinii sanatoase si convingeri stabile in legatura cu necesitatea insusirii si aplicarii in viata de zi cu zi a regulilor de circulatie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img