vineri, 19 aprilie, 2024

FOTO DOCUMENT – Motiunea ”Romania nu poate fi confiscata! Aparam democratia si votul romanilor”: ”Guvernul” Ponta-Grindeanu-Jianu demonstreaza ca exista politicieni care si-au pierdut iremediabil onoarea

Distribuie:

Publicat:

Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu si alti lideri din PSD si ALDE se afla in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, pentru a pune la punct ultimele detalii legate de motiunea de cenzura, inainte de sedinta Biroului Permanent care va convoca plenul reunit.

UPDATE 14:03 Numele motiunii: Romania nu poate fi confiscata! Aparam democratia si votul romanilor

 ”Romania nu poate fi confiscata! Aparam democratia si votul romanilor” este numele motiunii de cenzura care va fi citita duminica in plenul Parlamentului impotriva Guvernului Grideanu.

Potrivit textului motiunii de cenzura, ”La cinci luni de la instalarea Guvernului condus de domnul Sorin Grindeanu, partidele coalitiei majoritare, in cadrul forurilor statutare de conducere au analizat, au dezbatut si au evaluat stadiul indeplinirii masurilor programate pentru perioada de referinta scursa de la investirea Guvernului si au decis retragerea sprijinului politic acordat primului-ministru Sorin Grindeanu si echipei guvernamentale. In urma deciziei de retragere a sprijinului politic, 25 din cei 27 de membri ai Guvernului si-au prezentat demisiile din functii, intelegand corect responsabiltatea politica ce le revine in cadrul unei democratii constitutionale”

Liderii coalitiei de guvernare precizeaza modalitatea in care Executivul a fost investit si situatia in care s-a ajuns.

”Dovedind dispret fata de regulile democratice ale functionarii institutiilor statului, imaturitate si iresponsabilitate politica, primul- ministru si unul dintre ministri, in loc sa respecte votul de investitura si increderea acordata de Parlament, au inteles ca guvernarea se poate exercita si in nume personal, ca dispozitiile constitutionale si legale sunt facultative si ca pot sfida votul acordat de cetateni si democratia. Doi din cei 27 de membri ai Guvernului, trecuti voluntari sub comanda unui deputat/inalt functionar public, isi impart posturi ministeriale si lanseaza atacuri ridicole in toate directiile, oferind o nedorita si halucinanta caricaturizare a actului de guvernare”, arata textul motiunii.

Totodata, liderii coalitiei isi pun si cateva intrebari legate de legitimitatea actualului Guvern si posibilitatea ca acesta sa puna in aplicare masurile promise prin program.

”Guvernul” Ponta-Grindeanu-Jianu nu reuseste altceva decat sa demostreze ca exista politicieni care si-au pierdut iremediabil busola bunului-simt, onorea si demitatea, confirmand, odata in plus, justetea deciziilor de retragere a sprijinului politic luate de conducerile PSD si ALDE. Intrebari de bun simt elementar sunt rostite astazi de orice cetaten onest: Este Guvernul Ponta-Grindeanu-Jianu, guvernul legitim investit de Parlament in 4 ianuarie 2017? Poate Guvernul Ponta-Grindeanu-Jianu sa puna in aplicare programul de guvernare aprobat de Parlament la 4 ianuarie 2017? Exista sustinere in Parlamentul Romaniei pentru Guvernul Ponta-Grindeanu-Jianu? Este constitutional Guvernul actual? Reprezinta Guvernul Ponta-Grindeanu-Jianu votul exprimat de cetatenii romani la alegerile din 11 decembrie 2016? Evident, raspunsul pentru aceste intrebari legitime este NU”, se mai precizeaza in document.

Calin Popescu Tariceanu, Daniel Chitoiu, Niculae Badalu si ministrul demisionar al Transporturilor, Alexandru Cuc s-au intalnit duminica in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Potrivit unor surse politice, liderii coalitiei de guvernare au pus la punct ultimele detalii legate de motiunea de cenzura.

Pentru a trece, motiunea are nevoie de 233 de voturi.

Calin Popescu Tariceanu, Daniel Chitoiu, Niculae Badalu si ministrul demisionar al Transporturilor, Alexandru Cuc se afla, la ora transmiterii acestei stiri, in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Potrivit unor surse politice, liderii coalitiei de guvernare pun la punct ultimele detalii legate de motiunea de cenzura.

Birourile Permanente Reunite urmeaza sa se intalneasca de la ora 16.00, iar de la 16.30 va avea loc plenul reunit in cadrul caruia se va citi motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img