vineri, 29 martie, 2024

Franta propune reguli comune de finantare ecologica pentru SUA si UE

Distribuie:

Publicat:

 

Uniunea Europeană şi SUA ar trebui să convină asupra unor criterii comune de apreciere a caracteristicilor ecologice ale investiţiilor, a declarat miercuri ministrul francez de finanţe Bruno Le Maire, după un dialog cu John Kerry, emisar special pentru climă al preşedintelui american Joe Biden, transmite Reuters potrivit Agerpres.

 

Le Maire a apreciat că în afară de o nomenclatură comună pentru investiţiile "verzi", trebuie începute discuţii între Washington şi Bruxelles pentru modificare taxelor vamale pe emisiile de dioxid de carbon.
"I-am propus lui John Kerry ca Europa şi SUA să folosească o nomenclatură comună", a spus ministrul într-o conferinţă de presă. "Ar fi păcat ca în cele din urmă să avem două seturi de reguli în Europa şi în Statele Unite. Ar fi o sursă de confuzii considerabile între cele două continente", a adăugat el.

Solicitat să răspundă cu privire la cealaltă sugestie – taxa vamală pe CO2 – Kerry a arătat că Washingtonul ştie că multe ţări iau în considerare un astfel e instrument. Taxa ar fi aplicată la importurile produse în ţări care nu taxează emisiile.

"Sunt mai multe propuneri diferite pentru stabilirea unui preţ pentru carbon, metan şi gazele de seră care produc astfel de daune. Fie că credem că este instrumentul corect, fie că nu, încă nu am reuşit să găsim răgazul să evaluăm", a spus fostul secretar de stat american.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img