vineri, 26 aprilie, 2024

Fructele dulci-acrișoare care pot fi consumate și în salate: Conțin 10 vitamine și te feresc de constipație

Distribuie:

Publicat:

Piersicile sunt o gustare perfectă în perioada verii. Dulci-acrișoare, piersicile au și o serie de beneficii surprinzătoare pentru organism. Piersicile pot fi consumate ca atare, sau pot fi incluse în diferite preparate alimentare.

Mai mult, piersicile sunt nutritive și pot oferi o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv digestie îmbunătățită, piele mai netedă și ameliorarea alergiilor.

Conținut ridicat de vitamine

În compoziţia piersicilor intra nu mai puţin de 10 vitamine, precum A, C, E şi K şi alte 6 tipuri de vitamina B (tiamina, riboflavina, vitamina B6, niacin, acid pantotenic, acid folic). Piersicile conţin fibre şi carbohidraţi, o piersică mare conţinând 17 g de carbohidraţi din care 3 g provin din fibre.

Fibrele ajută la prevenirea la tratarea constipaţiei, la menţinerea în cote normale a colesterolului, prin urmare fiind importante în menţinerea unei bune sănătăţi cardiovasculare.

În plus, piersicile sunt necesare și la prevenirea apariţiei cancerului de colon şi a altor afecţiuni la nivelul colonului. În plus, sunt esenţiale pentru o digestive optimă. O femeie până în 50 de ani ar trebui să consume 25 g de fibre în fiecare zi, în timp ce unui bărbat adult până în 50 de ani îi sunt recomandate zilnic 38 g de fibre.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img