vineri, 29 martie, 2024

Fructul care iti schimba complet starea de spirit si te ajuta sa slabesti – E plin de vitamine si minerale esentiale

Distribuie:

Publicat:

Ananasul este unul dintre acele fructe tropicale care îți schimbă complet starea, mai ales pentru că vine cu un gust delicios, dar și plin de prospețime. Totodată, ananasul are beneficii pentru sănătate, iar trei dintre ele sunt cele mai prețioase și motivul pentru care ananasul nu ar trebui să lipsească din dieta ta.

Ananasul, bogat în vitamina C

200g de ananas conțin 100% din necesarul zilnic recomandat de vitamina C și, în timp ce acest nutrient ajută la sprijinirea imunității, din fericire vine la pachet și cu alte aspecte benefice pentru sănătate. Vitamina C ajută la creșterea și repararea țesuturilor din corp. În plus, acționează ca antioxidant protejând celulele de îmbătrânirea prematură și boli precum cancere sau boli cardiovasculare. Totodată, vtamina C are un efect și asupra taliei. Mai exact, în urma unui studiu s-a descoperit că persoanele active care nu consumau suficientă vitamin C ardeau cu 25% mai puține calorii în timpul antrenamentului, scrie csid.ro.

Sprijină sănătatea pielii

În primul rând, ananasul este bogat în mangan, iar 200g de ananas conțin 75% din necesarul zilnic recomandat. Acest mineral, alături de vitamina C, este necesar pentru producerea colagenului, o componentă structurală a pielii care previne cearcănele și aspectul flasc. De asemenea, manganul funcționează ca un antioxidant care protejează celulele pielii împotriva razelor UV, fiind crucial pe timpul verii.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img