vineri, 19 aprilie, 2024

Fructul care poate inlocui carnea

Distribuie:

Publicat:

Jackfruit va fi vedeta anului 2017, spun nutritionistii. Plin de nutrienti, acest fruct poate inlocui cu succes carnea, ba mai mult, are, se pare, si acelasi gust daca este gatit. Jackfruit este originar din Asia de Sud Est, mai exact India, si este cel mai mare fruct care creste intr-un copac.

De asemenea, este singurul fruct care poate fi consumat necopt, copt, crud sau gatit. Sutele de seminte din interior sunt foarte hranitoare, contin fier, potasiu, calciu si proteine, iar pulpa, multa vitamina C. Este motivul pentru care a fost numit  “fructul miracol”.

Cand este consumat crud, gustul sau este o combinatie intre ananas si para. Gatit, ai impresia ca mananci carne, iar textura este asemanatoare cu cea a fripturii de porc. Este folosit ca substitut al carnii in farfuriile cu nachos si tacos. In Asia, se prepara chipsuri din acets fruct, suc, curry, inghetata sau se serveste la gratar.

Potrivit Pinterest, cautarile pentru retete cu  jackfruit au crescut cu 420%. Un singur fruct poate cantari de la 4,5 kg la 45 kg. Copacii sunt de asemenea uriasi, ajungand la 15 m inaltime. Produc in jur de 150 de fructe pe an. Jackfruit se gaseste si in Thailanda, Malaezia si Bangladesh, unde este considerat fructul national. In sudul Indiei, se numeste “chakka pazham”, iar portughezii i-au adaptat numele la “jaca”. In New York, se vinde la pretul de 2,50 dolari/jumatate de kilogram.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img