miercuri, 24 aprilie, 2024

Fructul minune cu cea mai mare cantitate de oxidanti. Are beneficii uimitoare

Distribuie:

Publicat:

Aronia sau fructul inimii, asa cum mai este denumit, este considerat o sursa de sanatate, fiind bogat in antioxidanti, vitamine, acizi organici si substante tanante. Consumarea lui are un efect tonic general, imbunatateste metabolismul, amelioreaza starea generata de stres si imbunatateste circulatia sangvina.

Originar din America de Nord, Aronia sau Scorusul este un arbust ce poate trai in medii umede si la temperaturi de pana la -30 grade si care produce fructe mici, de culoare neagra, care au proprietati miraculoase.

Fructul minune cu cea mai mare cantitate de oxidanti

Fructele de Aronia contin cea mai mare cantitate de antioxidanti, depasind cu mult (de aproape 15 ori) cantitatea de antioxidanti continuta de rodii sau de afine, dar si o cantitate impresionanata de vitamina C.

Primele cercetari care au plasat-o pe locul intai in top au fost facute in 2007, atunci cand expertii au comparat peste 276 alimente naturale, pentru a pune in evidenta proprietatile lor antioxidante.

Continutul ridicat de potasiu din aceste fructe are efecte benefice asupra sanatatii inimii, potasiul avand efect vasodilatator. Prin relaxarea vaselor de sange, tensiunea arteriala scade, fluxul sanguin creste, iar riscul de infarct este redus.

”Aronia este un arbust specific Americii de Nord si i se mai zice si fructul inimii. De ce? Pentru ca este foarte bun pentru muschiul inimii. In momentul in care aronia este foarte coapta si dai cu ea pe mana iti arata culoarea sangelui pe care o ai iar cand ai probleme, asa cum povestesc vechii indieni, iti schimba, ti-l innegreste. Asta inseamna ca ai o problema de circulatie. De asta i se zice fructul inimii”, a declarat ucultivator roman de aronia, potrivit adevarul.ro

In plus contin si vitamina P, care ajuta la fixarea vitaminei C in organism, dar si vitamina B1 si B2. Mai mult, aceste fructe au si un continut bogat de minerale: calciu, magneziu, iod, fier, potasiu, fosfor.

Cum se consuma?

Fructul de Aronia nu are un gust familiar pe care il putem accepta de prima data, este astringent ca o gutuie, usor amarui si „alerteaza" pupilele imediat.

Din fructele proaspete se obtine suc sau se prepara dulceata, sirop sau vin. In frigider isi pastreaza proprietatile cel mult o saptamana, in congelator pot fi pastrate pentru o perioada mai lunga. Fructele uscate pot fi facute bucati si se infuzeaza. Va rezulta un ceai sanatos, plin de antioxidanti.

Consumul trebuie sa fie echilibrat, in cazul fructelor uscate de cel mult 30 de grame pe zi .

Pentru a accepta mai usor gustul amarui astringent, puteti incerca Aronia alaturi de alte fructe uscate dulci sau acrisoare, seminte si nuci.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img