vineri, 26 aprilie, 2024

Furuncul sau infectia foliculului de par: De ce apare si care e tratamentul cel mai potrivit

Distribuie:

Publicat:

Furunculul reprezinta o infectie bacteriana sau fungica a foliculului de par. Infectia folicului de par nu se limiteaza la nivelul scalpului, ci poate aparea in oricare alta parte a corpului.

Cand infectia apare la nivelul folicului de par, pielea din jur devine inflamata. Furunculul se prezinta ca o umflatura rosie pe piele, iar mai tarziu se poate sparge, eliminand lichid (puroi). Poate aparea, in general, pe fata sau pe gat, insa se poate dezvolta si pe coapse sau pe fese, potrivit doc.ro.

Cauzele aparitiei furunculului

Orice infectie bacteriana sau fungica poate cauza un furuncul. Cea mai intalnita cauza este infectia bacteriana cu stafilococul auriu, care se mai numeste infectie stafilococica. Stafilococul auriu se gaseste in mod normal pe pielea oamenilor, insa bacteria cauzeaza infectie numai daca intra in sange printr-o rana deschisa, precum o taietura sau o zgarietura. Odata ce bacteria a intrat in sange, sistemul tau imunitar incearca sa o contracareze, iar furunculul este, de fapt, rezultatul incercarii leucocitelor de a elimina infectia din organism.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img