sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Gabriela Firea a rabufnit la adresa Guvernului Orban: ‘Au gasit vinovatii – credinta, cultura si Horeca’

Distribuie:

Publicat:

 

Gabriela Firea, primarul în funcţie al Capitalei, a comentat, duminică, imaginea în care o femeie a îngenuncheat în faţa jandarmilor pentru că nu a fost lăsată să intre să se roage la Patriarhie. Edilul susţine o astfel de situaţie "care ne dă fiori" a devenit posibilă din cauza guvernanţilor care "întai şi-au pus în functii oameni cu BAC-ul dat după doctorat, sau care au falsificat până şi diploma de BAC, apoi au îndatorat ţara cu împrumuturi uriaşe la dobânzi împovărătoare".

„Cum am ajuns aici? Cum e posibilă o astfel de imagine care ne dă fiori? Rapid si relativ simplu. Întai si-au pus in functii oameni cu BAC-ul dat dupa doctorat, sau care au falsificat până si diploma de BAC, apoi au îndatorat tara cu imprumuturi uriase la dobanzi impovaratoare, ulterior au inșurubat politruci la conducerea DSP-urilor care au tinut in hold mii de romani disperați zile în șir. Au furat prin afacerea Unifarm, au băut si mancat in birouri si restaurante fara nicio protectie, au dat frâu liber comandantilor actiunii sa raspandeasca panica in populatie, au infiintat un grup de comunicare strategica a haosului, au blocat orice initiativa locala de testare și limitare a raspandirii virusului, au deschid scolile ca să arate ca se pot organiza alegeri locale.

Pe urma au gasit vinovatii : credinta, cultura si Horeca.

Si pentru că toate acestea trebuiau sa poarte un nume, i s-a spus abrupt si infricosator : carantinare! Daca nu va incuiati singuri in casa, va carantinam noi!

Asta se intampla cand natiunea e ingenunchiată prin lovirea ei in cele mai profunde fibre : credinta si cultura”, scrie Gabriela Firea pe Facebook, care completează cu un citat din Petre Țuțea: “Ma mișc intre Dumnezeu si neamul din care fac parte. In afara de acesti termeni, nu vad nimic semnificativ intre cer si pamant”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img