vineri, 26 aprilie, 2024

Gabriela Firea, anunt de ultima ora privind testele pentru coronavirus: Se comanda zilnic. Gradul de testare va fi mai mare

Distribuie:

Publicat:

Gabriela Firea a afirmat, întrebată la Marius Tucă Show dacă sunt suficiente teste, că acestea sunt comandate zilnic. Primarul general al Capitalei a precizat că este o problemă privind aparatele Real Time PSR pentru a utiliza testele rapide, însă acestea vor fi achiziționate, anunță MEDIAFAX.

„Se comandă zilnic. Atât spitalul Victor Babeș, cât și Matei Balș, cât și Direcția de Sănătate Publică, absolut toată lumea comandă zilnic și alte spitale au început deja să comande, pentru a avea chituri. E adevărat este problema aparatelor (n.r. – Real Time) PSR pentru a folosi aceste teste care arată dacă este negativ sau pozitiv la coronavirus sau la alt tip de virus. Dar aceste aparate vor veni, pentru că și noi am investit în patru astfel de aparate. Înțeleg că și Ministerul a mai făcut comandă”, a declarat Gabriela Firea, marți la Marius Tucă Show, întrebată dacă există suficiente teste pentru cei aflați în carantină.

Edilul general al Capitalei a adăugat că va crește gradul de testare în următoarea perioadă, iar Primăria caută soluții ca să fie puse la dispoziție locuri pentru carantină.

„Deci gradul de testare va fi mai mare în perioada următoare. Într-adevăr, în funcție de necesități, acum avem încă 180 de locuri libere pentru carantină, dar în fiecare zi ne preocupăm să avem și alte unități hoteliere la dispoziție astfel încât toate persoanele care au nevoie de carantină să aibă condiții optime, civilizate”, a explicat Firea.

În opinia ei, se va ajunge la câteva mii de persoane în carantină, în Capitală, având în vedere că „valul de români care se întorc din Italia și Spania este foarte mare”.

Primarul general a mai spus că, în prezent, sunt 450 de persoane în carantină, însă vor mai veni alte 50, deci numărul total va ajunge miercuri la 500.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img