joi, 28 martie, 2024

GAFA lui Klaus Iohannis in scandalul Panama Papers

Distribuie:

Publicat:

Klaus Iohannis a vorbit, miercuri seara, despre scandalul Panama Papers, comitand o gafa  pentru un sef de stat. Seful statului  a spus ca premierul Islandei, Sigmundur David Gunnlaugsson, a demisionat, lucru fals.

In cazul premierului Islandei, Departamentul de relatii publice al Guvernului a transmis un comunicat in care se arata  ca premierul a „sugerat” Partidului Progresist, din care face parte, ca pentru „o perioada nedefinita de timp” atributiile sale in fruntea Guvernului sa fie preluate de vicepresedintele formatiunii politice.

“Acesta chestiune trebuie privita cu toata seriozitatea. E mai mult decat un scandal aparut in media. E un mega-scandal global. In multe tari se pune problema daca nu cumva acest tip de afaceri, off-shore, sa fie pus in discutie, daca nu cumva acolo unde se face profit sa se faca si taxarea. Eu am probleme, personal, cu acest gen de a face afaceri. E vorba despre o regandire a sistemului de impozitare si taxare pentru firme.

Provenienta banilor ii priveste direct pe politicieni. Nu fac nicio acuzatie. Vad ca sunt deja urmari politice, un premier a demisionat. Acest scandal e unul care va avea urmari asupra felului in care vom vedea evolutia economiei globale.”, a afirmat Klaus Iohannis la TVR 1.

De aemenea, seful statului a declarat ca “daca un om de afaceri care castiga foarte bine in Romania prefera sa faca o schema de acest tip si sa nu plateasca impozite in Romania, ci in cu totul alta parte, de exemplu in Panama, atunci e un lucru care poate sa fie judecat nu numai din punct de vedere legal, ci, cel putin in spatiul public, in spatiul media, si din punct de vedere moral.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img