vineri, 29 martie, 2024

GAFA unui ministru din noul guvern de tehnocrati

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer, se pare ca nu cunoaste Constitutia. In declaratia de avere, dar  si in cea de interese, publicate pe site-ul Guvernului, aceasta a scris ca are domiciliul la Bruxelles.

Neregulile au fost sesizate de Cotidianul, in conditiile in care, potrivit Constitutiei, este obligatoriu ca o persoana care ocupa o functie de demnitate publica sa aiba domiciliul in Romania.

Reprezentantii Guvernului au venit cu o explicatie inedita in urma acestui scandal, spunand ca este o gafa a ministrului, adaugand ca nu este o numire neconstitutionala pentru ca Cristiana Pasca Palmer are in buletin domiciliul in Romania. La Bruxelles a locuit in ultima perioada, unde a lucrat la Comisia Europeana.

In declaratia de avere a ministrului se mai semnaleaza si faptul ca nu au fost enumerate si proprietatile sotului, un lucru ilegal, ci numai cele pe care ministrul le detine ca titular si conturile care le are in strainatate. In declaratie este trecut doar salariul sotului.

Cristiana Pasca Palmer este sotia americanului Tod Palmer, ofiter superior al Armatei SUA, care detine acum functia de comandor in Comandamentul NATO.

Constitutia Romaniei prevede la art. 16, al. 3, ca “functiile si demnitatile publice, civile sau militare,pot fi ocupate, in conditiile legii, de persoanele care au cetatenia romana si domiciliul in tara”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img