vineri, 29 martie, 2024

Gardienii Revolutiei anunta arestarea unei grupari ‘teroriste’ avand legaturi cu atacul sinucigas de miercuri

Distribuie:

Publicat:

Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a anunţat luni că a anihilat o grupare militantă ce avea legături cu atentatul sinucigaş soldat cu moartea a 27 de membri ai acestui corp, în apropierea graniţei cu Pakistan, transmite Reuters preluată de Agerpres.

'În noaptea trecută, o celulă teroristă a fost identificată şi distrusă într-o operaţiune', au anunţat Gardienii Revoluţiei, într-un comunicat difuzat de agenţia semioficială de presă Tasnim. 

'Trei militanţi au fost arestaţi şi a fost confiscat material exploziv din locuinţe din oraşele Saravan şi Khash', adaugă comunicatul. 

Militanţii 'aveau legătură cu atacul sinucigaş cu bombă de săptămâna trecută. Corpul (Gardienilor Revoluţiei) îşi va continua eforturile de a se răzbuna pentru atacul terorist ucigaş', afirmă aceeaşi sursă. 

Atacul de pe 13 februarie din Sistan-Balucistan, în sud-estul Iranului, în apropiere de Pakistan, a fost revendicat de gruparea sunnită Jaish al-Adl (Armata justiţiei), care susţine că vrea să obţină mai multe drepturi şi condiţii mai bune de viaţă pentru minoritatea etnică baluci. 

Iranul şiit afirmă că grupări militante acţionează de pe teritoriul Pakistanului, care le oferă refugiu, Teheranul cerând în mod repetat ţării vecine să înceteze susţinerea acestora. 

Ministerul de Externe iranian l-a convocat pe ambasadorul pakistanez la Teheran pentru a protesta faţă atacul de miercuri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img