joi, 25 aprilie, 2024

Gelu Diaconu, fost șef ANAF, demască un ‘tun marca PNL, ascuns în spatele unei decizii CCR’: ‘Ticăloșia are resurse inimaginabile’

Distribuie:

Publicat:

Gelu Diaconu, fost șef ANAF, demasca un „tun marca PNL, ascuns în spatele unei decizii CCR”. Concret, aproximativ 2 miliarde de euro ies de sub sechestru după ce Ministerul Finanțelor a uitat să modifice o prevedere legală picată la Curtea Constituțională

„Ticăloșia are resurse inimaginabile. Așadar, CCR a spus că măsurile asigurătorii puse de ANAF nu pot fi ținute pe termen indefinit în cazul unui dosar de urmărire penală. O măsură binevenită.
MFP condus de Cîțu ar fi trebuit să prevadă un termen rezonabil în care aceste măsuri pot fi menținute. Adică să inițieze punerea în acord a legislației cu decizia Curții.

Aici intervine ticăloșia: n-au făcut nimic astfel încât să profite de legea care spune că dacă în termen de 45 de zile nu se modifică legislația așa cum spune decizia CCR se vor ridica ABSOLUT TOATE măsurile.

Vă dați seama câți smecheri cu dosare de evaziune fiscală vor vinde acum toate activele, vor scoate banii din firmă prin restituirea împrumuturilor către acționari, iar atunci când dosarul va fi finalizat cu condamnare vor spune: "Onorată instanță, ne puteți confisca imprimanta și găleata de gunoi. Asta e tot ce mai avem pe firmă. Și responsabil este administratorul, nu noi."

Sunt convins că ați uitat celălalt mare tun dat de PNL, în complicitate cu PSD, în 2018.

Atunci, o lege inițiată de 4 parlamentari PNL, printre care Raluca Turcan&Ion Ștefan (ministrul dezvoltării) a anulat impozitul pe venit, contribuțiile sociale și accesoriile aferente calculate de fisc până la 1 iunie 2017 dezvoltatorilor imobiliari care au construit pe persoană fizică cvartale de blocuri de birouri și locuinte în cele mai luxoase zone ale țării: București, marile orase, Mamaia, Năvodari, etc.

Diferența de taxare între persoanele juridice (constructorii cinstiti) și acești șmecheri/persoane fizice este uriașă”, scrie Gelu Diaconu pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img