vineri, 19 aprilie, 2024

Gemenele din Vaslui care au luat 9.50 la BAC, cu părinți care muncesc în agricultură în străinătate: ”Învățăm două ore, pauză cinci minute și tot așa până seara”

Distribuie:

Publicat:

Andreea și Ramona sunt gemene care trăiesc in judetul Vaslui si care au ales să isi facă mândre părintii. Cele două fete, eleve la un liceu din județ au planuri mari după ce au luat Bacalaureatul cu medii foarte mari. Concret, Ramona a luat 9,53 la Bacalaureat, iar Andreea a obținut media de 9,58. Cele două medii, cumulate cu mediile din liceu le ajută să intre la cele mai bune facultăți din România. Gemenele stau in satul Siliștea care se află la 40 de kilometri de orașul Vaslui și s-au bucurat că munca lor de peste ani nu a fost în zadar. Ambele au planuri mari pe viitor. Din păcate, visul Andreei nu a putut să devină realitate pentru că aceasta s-a pregătit timp de 1 an de zile pentru Academia de Poliție București, dar a picat vizita medicală. În schimb, fata a decis să se reorenteze și nu exclude posibilitatea de a intra la Facultatea de Drept. Sora ei, Andreea, a decis că viața ei trebuie să fie concentrată pe ajutarea celor din jur. Concret, dorește să dea la Facultatea de Medicină din Iași.

Povestea este cu atât mai frumoasă cu cât parintii celor două fete sunt plecati in străinătate, iar fetele au trebuit să își tină loc de mamă și de dată. 

Ai noștri sunt mai mult plecați, două luni acasă, două în străinătate și tot așa. În străinătate se duc să ne sprijine pe noi, mai ales că am făcut și pregătire suplimentară pentru facultate și avem nevoie. La analize mi-a ieșit că am anemie, am fost foarte puțin sub limită. Din cauza a ceva atât de mic nu mai pot susține probele de admitere anul acesta. a menționat, pentru școala9,ro, Andreea.

Ramona a afirmat că gândul de a studia la Medicină a început să îi apară încă din clasa a 8-a când profesoara de chimie o sfătuia să se axeze pe științele naturii:

În clasa a 8-a aveam doar un gând vag. Doamna profesoară de chimie mă sfătuia și să merg la profilul de științele naturii, dar am vrut să rămân în clasă cu Andreea, la științe sociale. Noi până atunci nu prea ne despărțiserăm

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img