joi, 28 martie, 2024

Generalul Cretu, fost adjunct SPP, le-a povestit procurorilor ritualul cu drogul Ayahuasca: ‘Eram asezati in cerc, jos, el in mijloc’

Distribuie:

Publicat:

Generalul Gabriel Creţu, fost adjunct al SPP, a fost audiat la DIICOT Braşov, în mare secret, în dosarul Ayahuasca, în care chestorul Gelu Oltean, fost şef DIPI, şi iubita acestuia, Vanessa Youness, au fost arestaţi pentru trafic de droguri. Generalul SPP a fost găsit la descinderea procurorilor DIICOT, în sediul clinicii Yuoness, drogându-se cot la cot cu alte 37 de persoane.

Evz.ro publică fragmente din declaraţia dată de general procurorilor DIICOT.

„Îmi amintesc că m-am prezentat într-o zi de vineri, am fost întâmpinat de Gelu şi am cunoscut-o pe prietena lui, Vanessa, care arăta foarte bine şi fizic şi clinic”, şi-a început generalul Creţu, declaraţia de la DIICOT.

„Înainte de a începe orice procedură, un domn care s-a prezentat cu apelativul Tom şi care vorbea în engleză, ne-a explicat că tot ce se întâmplă acolo este legal, că există un program autorizat, iar Vanessa traducea prelegerea lui Tom, care ne-a vorbit despre medicamentul ce urmează a fi administrat”, a mai afimat Creţu.

„Apoi Tom a făcut o rugăciunea de mulţumire în încăperea în care participanţii eram aşezaţi în cerc, jos, el în mijloc, apoi ne-a invitat pe rând să luăm câte o gură din ceşcuţă, cu un lichid pe care îl turna dintr-o sticlă ce avea conşinut de culoare maronie. Apoi eram invitaţi să ne luăm locul iniţial şi să aşteptăm 30-40 de minute pentru a constata reacţia fiecăruia. Fiecare aveam o găleată în dreptul nostru în cazul în care ni s-ar fi făcut rău”, a declarat generalul locotentent Creţu.

Procurorii au găsit în substanţele utilizate pentru fabricarea decoctului cu Ayahuasca, mai multe droguri de mare risc.

Generalul Creţu a mai spus că a ajuns la clinica Vanessei Youness, în data de 13 decembrie, în jurul orei 17. „M-am deplasat cu maşina de serviciu condusă de şoferul meu la Clinica Youness, unde am fost întâmpinat de un băiat pe nume Vladimir.

Ceremonia a fost susţinută de Tom, în aceleaşi condiţii. Pe la vreo 2.30 m-am dus la culcare. Nu îmi amintesc dacă la cea de-a doua ceremonie Tom sau altă persoană a pronunţat denumirea de Ayahuasca”, a mai declarat generalul Creţu.

După ce a izbucnit scandalul, şi chestorul Oltean şi iubita lui Vanessa Youness au fost arestaţi, generalul Creţu a declarat că el a mers la masaj la clinica Youness, şi nu pentru a bea ceai de Ayahuasca, pentru deblocarea glandei pineale.

Generalul Creţu a fost trecut în rezervă la câteva zile după incident.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img