vineri, 29 martie, 2024

George Stanca, scrieri cutremuratoare de pe patul de spital: „Nu pot respira, e un cosmar”

Distribuie:

Publicat:

Cunoscutul scriitor George Stanca a incetat din viata la varsta de 71 de ani. Acesta suferea de mai mule probleme de sanatate si a fost supus in ultima perioada la trei interventii chirurgicale. La ultima internare si-a realizat pe blogul sau un mic jurnal din spital. Dezvaluirile sunt cutremuratoare, sunt trairile din ultimele zile ale unui om suferind.

Sambata, pe data de 5 ianuarie, acesta isi motiva absenta de pe blog prin problemele de sanatate pe care le avea. Suferinta nu ii dadea pace si se intrista si mai tare atunci cand se gandea ca un bun prieten al sau si-a dat viata pe patul de spital, in timpul unei interventii chirurgicale: „M-am hotarat ca odata cu noul an sa reiau scrierile la blog. Am lipsit atat din motive de sanatate. Ce sa va spun despre un calvar care a tinut din iulie in noembrie, mi-a stricat sanatatea si vara… si toamna si sarbatorile.

George Stanca, scrieri cutremuratoare de pe patul de spital

Pe scurt ca o coincidenta nefasta anul 2018, al Unirii, Centenarului Nostru pentru mine a fost un dezastru, un calvar. Pe scurt din iulie in noiembrie trei operatii si ma mai asteapta inca una. Cum sa fiu optimist cand ieri aflu ca bunul meu prieten Petre Tanasoaica a murit facand infarct la inteventia pentru o ocluzie intestinala. E drept ca avea inima slaba. Observandu-mi sensibilitatea el mereu imi spunea: ” ba Stanco, tu plangi usor, sa vii si la moartea mea ca eu ma voi duce primul, pot sa mor oricand… Avea inima slaba… si doar 63 de ani”, scria George Stanca.

Doua zile mai tarziu, isi povestea chinul, dupa ce ajungea la spital: „Chiar de Sf Ion niste dureri suspecte la stomac m-au dus la spital din nou. Am ramas aici … azi e duminica 20 ian, si tot aici am ramas..Maine fac 2 sapt.. La stomac nu mi s-a depistat problema dar intre timp am facut un soi de bronsita care ma sufoca. Mi s-au scos azi 500 ml de lichid din plamani urmand ca maine sa repetam… Ma sufoc, nu pot respira e un cosmar, mai ales ca noaptea se petrece totul. Din aceste motive nu am mai scris si inca nu voi mai scrie la blog desi eram decis. Am insa o restanta. Ultima scrisoare din anul trecut am adresat-o Inalt Preafericitului Daniel o reproduc fiindca ieri a venit la spital la mine Preotul Paroh Emil Caramizaru de la Biserica Sf. Gheorghe -Nou cu o scrisoare din partea Fericirii Sale. M-a flatat asa ca cei care doresc sa imparta bucuria mea o pot face, daca vor. Daca nu, nu! Eu sunt foarte mandru si multumit. Poate ca aveam nevoie de aceste luni de spitalizare ca sa ma apropii mai mult de Dumnezeu, cu ajutorul caruia sper sa ma fac bine.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img