joi, 28 martie, 2024

Germania protejaza companiile farmaceutice de influente externe

Distribuie:

Publicat:

Germania îşi va proteja mai bine companiile din sectorul medical în faţa intenţiilor unor investitori din afara UE de a intra în acţionariatul acestora, după ce pandemia COVID-19 a evidenţiat dificultăţile de aprovizionare cu materiale şi echipamente sanitare, a anunţat miercuri Ministerul german al Economiei, potrivit AFP.

Un ordin emis de acesta prevede o ''notificare obligatorie'' în cazul preluării unei participaţii mai mari de 10% din capitalul companiilor ''producătoare de vaccinuri, medicamente, echipamente de protecţie sau aparate medicale''.

Berlinul se teme în special că grupuri străine aflate în căutare de afaceri bănoase ar putea profita de pandemia care a fragilizat economia europeană. Comisia Europeană le-a cerut la rândul ei celor 27 de state membre ale UE să se protejeze în faţa acestei ameninţări.

Guvernul condus de Angela Merkel s-a văzut nevoit în luna martie să reacţioneze rapid pentru a opri o tentativă americană de preluare a laboratorului farmaceutic CureVac, bine plasat în cursa pentru găsirea unui vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img