sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Germanii se impotrivesc britanicilor si spun ca nu vor vinde arme Arabiei Saudite

Distribuie:

Publicat:

Guvernul german nu va relua vânzarea de arme către Arabia Saudită, în pofida presiunilor din partea diplomaților britanici care își doresc acest lucru, a declarat miercuri ministrul german de Externe Heiko Maas, relatează site-ul Politico.eu, relatează Mediafax.

 

"Poziția Guvernului federal este că nu vom furniza pentru moment arme Arabiei Saudită. Pe viitor vom lua decizii pe baza dezvoltării conflictului din Yemen", a declarat Maas.

Germania a luat decizia de a nu mai vinde arme Arabiei Saudite în luna octombrie, în contextul asasinării jurnalistului saudit Jamal Khashoggy.

Ministrul german de Economie, Peter Altmaier, a făcut apel la statele UE să adopte aceleași măsuri, însă Marea Britanie refuză să ia astfel de acțiuni.

Într-o scrisoare trimisă săptămâna aceasta lui Maas, ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt a declarat că este "foarte îngrijorat de impactul deciziei Guvernului german asupra industriei de Apărare britanică și europeană".

"Le înțelegem poziție, consider că ei o înțeleg pe a noastră. În realitate, datorită faptului că Marea Britanie are relații strategice cu Arabia Saudită am reușit să jucăm un rol foarte important în organizarea discuțiilor pentru pace de la Stockholm (n. red. – privind conflictul din Yemen)", a declarat Hunt.

"Nu credem că schimbarea relațiilor comerciale cu Arabia Saudită ar ajuta la acest lucru", a adăugat acesta.

Arabia Saudită îl susține pe președintele Yemenului, Abd-Rabbuh Mansur Hadi, în conflictul său cu rebelii huthi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img