vineri, 29 martie, 2024

Gest de bunavointa – Vladimir Putin gratiaza o tanara israeliano-americana inainte de vizita lui Netanyahu la Moscova

Distribuie:

Publicat:

Vladimir Putin a semnat miercuri un decret de graţiere a unei tinere israeliano-americane ce fusese condamnată în Rusia la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru "trafic de droguri", caz care a stârnit tensiuni între Moscova şi Israel, informează AFP potrivit Agerpres.

Graţierea tinerei Naama Issachar, 26 de ani, "intră în vigoare din ziua semnării" decretului, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Ea intervine în condiţiile în care premierul israelian este aşteptat să sosească miercuri sau joi la Moscova, unde se va întâlni cu Vladimir Putin pentru a-i prezenta detaliile planului de pace american pentru Orientul Mijlociu.

"Ghidat de raţiuni de umanitate, decretez graţierea Naamei Issachar, născută în 1993, condamnată la 11 octombrie 2019 de tribunalul municipal din Himki, eliberând-o de ispăşirea pedepsei sale cu închisoarea", se spune în decret, citat de Kremlin.

Naama Issachar a fost arestată în aprilie în timp ce tranzita un aeroport din Moscova, după ce nouă grame de canabis au fost găsite în bagajul său înregistrat. Ea a fost condamnată în octombrie la şapte ani şi jumătate de închisoare, pedeapsă confirmată în apel în decembrie.

Plasarea ei în detenţie a avut un puternic răsunet în Israel, unde premierul Netanyahu şi Yaffa Issachar, mama tinerei, i-au cerut de mai multe ori eliberarea sa lui Vladimir Putin.

În timpul unei discuţii avute săptămâna trecută la Ierusalim cu doamna Issachar, preşedintele rus a spus că "totul va fi bine".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img