vineri, 19 aprilie, 2024

Grecia isi deschide oficial portile turistilor: In sfarsit sunt aici!

Distribuie:

Publicat:

După luni de restricții și de blocaje, Grecia și-a deschis și muzeele în această săptămână, inclusiv muzeul Acropole, care găzduiește sculpturi renumite din antichitatea greacă, scrie reuters.com

„Mă simt cu adevărat în viață și bine pentru că a fost un an atât de dur și de lung din cauza COVID”, a declarat Victoria Sanchez, o tânără de 22 de ani, în vacanță din Republica Cehă, în timp ce se plimba lângă Agora romană din centrul Atenei.

Începând de sâmbătă, turiștii străini vor putea veni în Grecia dacă au fost vaccinați sau pot prezenta rezultate negative ale testului COVID-19. Călătoriile între regiuni, inclusiv spre insule, vor fi permise și celor cu teste negative sau vaccinări.

"Grecia oferă ceea ce oamenii au nevoie", a scris pe Twitter ministrul turismului, Harry Theoharis. „Momente calme și fără griji pe drumul spre normalitate”.

Turistii din Atena au fost încântați.

„În sfârșit sunt aici”, a spus Rebecca, o turistă din Florida, Statele Unite ale Americii.

Grecia a lansat campanii de vaccinare pe insulele sale și speră să vaccineze cât mai multă populație până la sfârșitul lunii iunie. Guvernul spune că vaccinurile și testarea rapidă, precum și vremea mai caldă care permit activități în aer liber, înseamnă că vizitatorii pot călători în siguranță.

Întrucât pandemia a oprit călătoriile internaționale în 2020, Grecia a avut un an foarte greu pentru turism, înregistrând 7 milioane de vizitatori, comparativ cu un record de 33 de milioane în 2019. Veniturile turistice au scăzut la 4 miliarde de euro (4,9 miliarde de dolari) de la 18 miliarde de euro .

Anul acesta, Grecia așteaptă creșteri de 40% față de 2019.

Pe insula Mykonos, angajații din domeniul Horeca i-au primit cu urale pe turiști. Patru insule din sudul Mării Egee, inclusiv Mykonos, au primit sâmbătă 32 de zboruri internaționale din țări printre care Suedia, Germania și Qatar.

Corfu, în Marea Ionică, a întâmpinat vizitatori din Germania și Franța.

"Suntem atât de fericiți. Sunt fericit că sunt aici", a spus Pierre-Olivier Garcia, la scurt timp după sosirea pe insulă.

Grecii au salutat, de asemenea, ridicarea măsurilor anti-covid, zeci de oameni plecând sâmbătă spre insule sau case de vacanță pe continent.

„Primul weekend de libertate”, a proclamat Alpha TV în timpul unei transmisiuni din portul aglomerat din Pireu.

Grecia s-a descurcat mai bine decât alte țări din Europa în timpul primului val de pandemie, dar infecțiile în creștere spre finalul lui 2020 au forțat-o să impună mai multe restricții pentru a-și proteja sistemul de sănătate aflat în dificultate.

Grecia, o țară de 11 milioane de persoane, a înregistrat 373.881 de infecții și 11.322 de decese.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img