joi, 18 aprilie, 2024

Grecia mizeaza pe o crestere economica de 1,5% in 2016

Distribuie:

Publicat:

Autoritatile elene se asteapta ca economia sa revina pe crestere in acest an, cu un avans anual al Produsului Intern Brut de pana la 1,5%, a declarat joi ministrul grec al Economiei, George Stathakis, pentru revista germana ‘Wirtschaftswoche’, revenind asupra unei prognoze anterioare a Guvernului grec care miza pe o contractie a economiei in 2016.

In luna noiembrie a anului trecut, autoritatile de la Atena au estimat ca economia elena va inregistra o contractie de 0,7% in 2016, insa dupa cateva saptamani Banca Centrala a Greciei a anuntat ca este posibila o revenire in a doua jumatate a acestui an.

George Stathakis a subliniat ca impactul restrictiilor asupra miscarilor de capital, impuse de Guvernul grec in vara lui 2015, a fost supraevaluat. ‘Cresterea economica ar putea fi una de 1,5% in acest an’, a declarat Stathakis pentru ‘Wirtschaftswoche’, citand veniturile solide din turism, cresterea exporturilor si fondurile structurale in valoare de 4,5 miliarde de euro care vor veni de la Uniunea Europeana drept principali factori care vor duce la relansarea economiei.

Saptamana viitoare, creditorii europeni vor revizui pachetul de reforme pe care Atena s-a angajat sa le realizeze in cadrul celui de-al treilea program de asistenta convenit in luna august. Obiectivul creditorilor este sa finalizeze revizuirea in luna februarie. O serie de oficiali europeni au declarat miercuri ca partenerii din zona euro sunt impresionati de progresele realizate de autoritatile de la Atena in implementarea reformelor prevazute in acordul de asistenta, printre care se numara si masuri dureroase precum modificarea sistemului de pensii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img