vineri, 19 aprilie, 2024

Grecia se declara dispusa la reluarea negocierilor cu Turcia pe tema zonelor maritime

Distribuie:

Publicat:

Guvernul Greciei a anunţat, luni după-amiază, că se apropie de reluarea negocierilor cu Turcia pe tema delimitării zonelor maritime, în contextul tensiunilor generate de activităţile turce de explorare în estul Mării Mediterane, informează agenţia Reuters, potrivit MEDIAFAX.

"Suntem aproape de reluarea discuţiilor exploratorii, dar cât de curând se va întâmpla acest lucru depinde de ambele părţi, de Grecia şi Turcia. Sentimentele sunt bune", a declarat Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena.

Situaţia din estul Mării Mediterane va fi analizată de Uniunea Europeană în cursul summitului programat pe 24-25 septembrie.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan s-a declarat favorabilă negocierilor cu Grecia, dar a avertizat că ameninţările cu impunerea de sancţiuni nu sunt utile.

Republica Cipru insistă ca Uniunea Europeană să impună sancţiuni Turciei din cauza activităţilor de explorare pentru depistarea zăcămintelor de petrol şi gaze în zone disputate din estul Mării Mediterane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img