sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Greseala pe care o fac toti soferii iarna cand pornesc motorul

Distribuie:

Publicat:

Pe timpul iernii, inainte de a porni la drum, este foarte important sa curatam masina, spune Victor Miron, angajat la Service-ul Iovi din Cluj-Napoca. Potrivit acestuia, trebuie sa fie data jos toata zapada, inclusiv pavilionul, sa nu cada pe luneta sau sa nu fie purtata de vant pe alte masini sau pe carosabil. La fel si geamurile, ele trebuie curatate temeinic ca vizibilitatea sa fie maxima.

”Si mai trebuie avut grija la zapada inghetata care se aduna in spatele rotilor, aceea trebuie indepartata inainte de a porni la drum pentru ca poate sa franeze roata sau chiar sa cada pe carosabil si sa devina un adevarat bolovan de gheata in calea celorlalte masini”, adauga Victor Miron.

Un alt mecanic, de la blogul autoeconom.ro ii sfatuieste pe conducatorii auto ca, dupa pornirea motorului, iarna, sa-l lase sa functioneze 2-3 minute inainte de a pune masina in miscare ca in acest timp motorul sa ajunga la temperatura normala de functionare, ca pistoanele sa se dilate si pot sa suporte exploziile.

Dupa pornire, se recomanda actionarea comenzii de dejivrare (inlaturarea stratului de gheata sau de chiciura format pe suprafetele care vin in contact cu aerul umed si subracit) a parbrizului si doar dupa cateva minute sa se curete cu o racleta.

sursa:realitatea.ne

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img