joi, 28 martie, 2024

Greva in invatamant. Sindicalistii ameninta ca vor boicota Bacalaureatul

Distribuie:

Publicat:

Sindicalistii din Educatie ameninta cu greva, daca problemele salariale nu se rezolva in cel mai scurt timp. O delegatie a angajatilor din invatamant a mers in aceasta dimineata la Ministerul Educatiei si a cerut o intalnire cu ministrul Valentin Popa. Oamenii spun ca au ajuns la capatul rabdarii si ca nu mai cred in promisiunile guvernantilor.

Ministrul Educatiei Valentin Popa nu s-ar afla in tara, asa ca sindicalistii au fost primiti de secretarii de stat la discutii. Sindicalistii sunt foarte suparati din cauza intarzierilor de la plata salariilor si se tem ca aceste intarzieri ar putea deveni o regula. De asemenea, sindicalistii se gandesc inclusiv la o greva generala si la boicotarea examenului de Bacalaureat, daca problemele nu vor fi rezolvate.

In fata Ministerului Educatiei s-au adunat zeci de profesori care protesteaza spontan. Este a doua luna in care profesorii nu si-au primit banii la timp. Daca in luna ianuarie, profesorii au inteles ca salariile au fost intarziate deoarece s-a schimbat data la care se fac platile, in februarie salariile au iar intarzieri. Sunt doar cateva unitati scolare unde banii pentru salarii au intrat in aceasta dimineata. 

sursa: digi24.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img