vineri, 19 aprilie, 2024

Grupul bancar italian UniCredit poartă discuţii cu privire la vânzarea diviziei din Rusia

Distribuie:

Publicat:

Grupul bancar italian UniCredit SpA a demarat discuţiile preliminare privind vânzarea diviziei din Rusia, după ce a fost contactat de mai mulţi cumpărători interesaţi de aceste activităţi, ceea ce ar putea însemna a doua mare ieşire de pe piaţa din Rusia a unei importante bănci europene, transmite Bloomberg.

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, banca italiană a primit semnale că există un interes pentru divizia sa din Rusia în rândul instituţiilor financiare dar şi a unor firme interesate de a obţine o licenţă bancară în interiorul Rusiei. Discuţiile preliminare cu potenţialii cumpărători au început abia recent, au precizat sursele care nu au dorit să dezvăluie numele părţilor interesate de divizia rusească a UniCredit. În plus, sursele au precizat că UniCredit are în vedere şi alte opţiuni pe lângă vânzarea acestei divizii.

UniCredit, împreună cu grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International AG şi cel francez Societe Generale SA, sunt cele mai mari bănci occidentale prezente pe piaţa din Rusia. Luna trecută, Societe Generale a ajuns la un acord privind vânzarea participaţiei sale la Rosbank PJSC către o firmă de investiţii controlată de cel mai bogat om din Rusia iar săptămâna trecută Raiffeisen a anunţat la rândul său că a fost contactat de mai mulţi cumpărători interesaţi de operaţiunile sale din Rusia, potrivit Agerpres.ro.

Sursele citate de Bloomberg susţin că directorul financiar de la UniCredit, Andrea Orcel, vrea să obţină valoare de pe urma oricărei tranzacţii care ar implica divizia din Rusia şi exclude varianta unui acord care să implice o nouă lovitură pentru rezervele de capital ale băncii italiene.

Continuarea pe stiripeusrse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img