joi, 25 aprilie, 2024

Gustari sanatoase care iti taie pofta de dulce

Distribuie:

Publicat:

Desi in timpul zilei mananci sanatos, dupa-amiaza este momentul in care pofta de dulce o ia razna complet. Pentru a combate acest lucru, ai nevoie de cateva gustari sanatoase, care sa iti ofere energie pana la finalul zilei.

Stafide

Sunt dulci, sanatoase si bogate in vitamine si minerale. Chiar daca au cateva calorii, cateva stafide nu iti vor compromite silueta. Acestea sunt recunoscute pentru rolul lor de a imbunatati digestia si pentru beneficiile lor in ceea ce priveste intarirea oaselor. Le poti manca dupa-amiaza, insa ai grija la ce mananci seara. 

Paine din banane

Acest desert sanatos este facut din banane pisate si poate fi o gustare satioasa. O felie de paine fara nuci contine 196 de calorii. Restul caloriilor provin din cele 6,3 grame de grasimi si carbohidrati. Painea de banane contine vitamine si minerale esentiale, cum ar fi potasiul, cuprul, seleniul, manganul si vitamina B6. 

Iaurt, migdale si fructe

Iaurtul, migdalele si fructele se numara printre gustarile sanatoase de dupa-amiaza pentru care poti opta. Prin amestecul celor trei ingrediente, vei obtine un desert savuros, cu putine calorii si o multime de vitamine. 

Humus si legume

Preparat din naut, humusul are o multime de beneficii asupra sanatatii. Este bogat in proteine si contine fier, acid folic, fosfor si vitamine din complexul B. Daca il mananci langa legume crude sau gatite la abur, vei avea o doza de energie in plus. 

Rosii cu branza si ulei de masline

Rosiile sunt bogate in antioxidanti, vitamina E, vitamina C, magneziu, fosfor si cupru. Branza contine o sursa importanta de calciu, iar uleiul de masline este un medicament natural. Incearca sa combini aceste ingrediente intr-o gustare satioasa, perfecta pentru zilele in care nu ai chef sa gatesti. 

Unt de arahide

Daca iti place untul de arahide, ai putea incerca sa il intinzi pe o felie de paine prajita sau o clatita fara gluten. Poti adauga si cateva feliute de banana pentru a diversifica gustul. Ai grija sa nu mananci in cantitati mari, deoarece contine multe calorii. 

sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img