joi, 28 martie, 2024

Guvernul Ciolos:Declaratia de avere a ministrului Agriculturii

Distribuie:

Publicat:

Noul ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Guvernul Ciolos, Achim Irimescu, detine doua locuinte in Bucuresti – o casa si un apartament, ambele in sectorul 5 al Capitalei – precum si un teren agricol in Bragadiru, impreuna cu sotia sa, Cristina Irimescu, potrivit declaratiei de avere postate vineri pe site-ul Executivului. Achim Irimescu mai detine un autoturism si are 4 conturi si depozite in 4 banci diferite, in valoare de 400 de mii de euro, 40 de mii de lei, 170 de mii de lei si respectiv 13 mii de euro, potrivit aceluiasi document.

De asemenea, Achim Irimescu a declarat un venit anual de 43.835 de euro si 5.007 RON, care include si veniturile sotiei sale.

Inainte de a fi numit ministru al Agriculturii, Achim Irimescu a fost secretar de stat in acelasi minister, in perioada 2012-2014, iar apoi a ocupat functia de ministru-consilier in cadrul Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana, sef sectie agricultura, reprezentant al Romaniei in Comitetul Special Agricol.

Achim Irimescu a mai lucrat in Ministerul Agriculturii in perioada august 1990 – noiembrie 1998, ca sef serviciu si consilier superior.

Irimescu a mai activat la Institutul de cercetari stiintifice si inginerie tehnologica pentru masini si utilaje agricole (1985-1990) si la Intreprinderea de utilaj chimic si forja, Rm. Valcea (august 1983 – decembrie 1985).

Achim Irimescu este doctor in economie agrara la ASE Bucuresti si licentiat al Facultatii de Tehnologie a Constructiilor de Masini din Politehnica Bucuresteana.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img