vineri, 26 aprilie, 2024

Guvernul Georgiei promite că va face totul pentru a evita un război cu Rusia

Distribuie:

Publicat:

Liderul formaţiunii Visul Georgian, partidul de guvernământ din Georgia, Irakli Kobajidze, a declarat miercuri că guvernul său ''va face tot posibilul pentru a evita confruntarea cu Rusia'', chiar dacă aceasta ar implica o nouă amânare a obţinerii statutului de ţară candidată pentru aderarea la UE, relatează agenţia EFE.

''Chestiunea războiului şi obţinerea statutului de candidat sunt direct legate, aşa cum au subliniat liderii UE'', a spus Kobajidze la o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, liderii UE au declarat deschis că Ucraina a primit statutul de ţară candidată ca urmare a războiului pe care Rusia l-a declanşat pe teritoriul ucrainean, potrivit Agerpres.ro.

''Dacă ne-am implica într-un război cu Rusia, am avea garantată obţinerea acestui statut'', crede liderul partidului de guvernământ georgian, care a asigurat că guvernul său ''va face tot posibilul pentru a evita o confruntare cu Rusia'', întrucât un nou război cu Rusia – după cel din 2008, când Georgia era condusă de Mihail Saakaşvili – ar însemna ''distrugerea Georgiei'', ţară ce are pe teritoriul său două provincii separatiste proruse, Abhazia şi Osetia de Sud.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img