vineri, 29 martie, 2024

Hackerii, invitati de SUA sa atace Pentagonul

Distribuie:

Publicat:

Departamentul american al Apararii a anuntat ca va deschide luna viitoare o competitie adresata hackerilor, prin care va fi testata securitatea unora dintre site-urile sale, programul fiind primul de acest fel initiat de guvernul federal. Concursul “Hack the Pentagon” face parte dintr-un proiect pilot si are ca model competitii similare initiate de mari companii americane, pentru identificarea de brese in securitatea retelelor lor informatice.

Potrivit unui oficial de rang inalt de la Pentagon, mii de participanti sunt asteptati sa se inscrie in competitie. Detaliile si regulamentul concursului sunt in curs de elaborare, dar acesta ar putea fi dotat cu premii in bani, afirma organizatorii. Pentagonul a testat mult timp securitatea retelelor sale informatice cu ajutorul asa-numitelor “echipe rosii” (“red teams”) interne, dar initiativa anuntata va deschide macar o parte din aceasta vasta retea provocarilor de securitate dinspre sectorul privat si cel academic.

Participantii trebuie sa fie cetateni americani, sa se inregistreze in competitie si sa se supuna unor verificari inainte de a avea acces la un sistem prestabilit de interfata publica. Conform Pentagonului, alte retele mai sensibile ori programe de inarmare esentiale nu vor fi incluse in program, cel putin initial. Programul este condus de Serviciul de Aparare Digitala (Defense Digital Service, DSS), infiintat in noiembrie 2015 in scopul de a coopta experti din industria IT americana pentru proiecte de scurta durata ale Pentagonului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img