joi, 18 aprilie, 2024

Halep a debutat cu victorie la Roland Garros! Simona, ca un motor diesel, a revenit superb după un prim set slab. Buzărnescu şi-a distrus adversara şi a avansat în turul 3, Dulgheru a pierdut

Distribuie:

Publicat:

VICTORIEEE! Halep nu a mai avut nicio emoţie până la final şi a trecut de Riske cu 2-6, 6-1, 6-1!Simona a stat o oră şi 37 de minute pe teren în primul meci de la Roland Garros, s-a regrupat după un început complicat, şi s-a calificat în turul 2, acolo unde o va înfrunta pe Taylor Townsend, posesoare a unui wild card. "Îmi place să joc pe terenul Philippe Chatrier, mă emoţionez de fiecare dată când o fac. În setul doi mi-am recăpătat agresivitatea. Nu am o problemă că voi reveni mâine pe teren, chiar dacă e dificil. Sunt obişnuită să fac asta în toate turneele. Mă voi recupera cu siguranţă până mâine. Încerc să nu mă gândesc prea mult atunci când joc pe central, încerc doar să dau tot ce am mai bun şi să mă bucur că evoluez într-un loc aşa frumos", a declarat Simona la final, pentru Eurosport.

În tenis, se întâmplă uneori să întâlneşti o adversară care bubuie mingile, fără să ţină cont de vreun plan tactic. Se mai întâmplă şi să îi intre tot, aşa cum a fost cazul americancei Riske în primul act al duelului cu Halep. Dar Simona a demonstrat că ştie să îşi adapteze jocul în funcţie de ceea ce face oponenta. După pauza dintre seturi, Simona a revenit hotărâtă pe teren şi a imprimat mai multă forţă mingilor pe care Alison nu le-a mai putut ataca. Drept urmare, au apărut fisuri în jocul lui Riske, iar favorita principală a intrat în control şi a dominat autoritar următoarele două manşe. Halep a avut multe momente de explozie şi a condus jocul până la ultimul punct, rămânând cu stil în cursa pentru primul trofeu de Mare Şlem şi apărarea locului 1 WTA. Bravo, Simona!

 

13:30 Simona rămâne în transă şi face 3-0 în decisiv! Halep, superioară la raliurile din spatele terenului, îşi domină cu uşurinţă adversara care pare stoarsă de puteri.

13:27 Halep – Riske 2-6, 6-1, 2-0! Mult mai concenttrată şi stăpână pe joc decât în startul meciului, constănţeanca face legea şi în setul 3, pe care îl începe ca din tun.

13:20 Veştile bune curg pe bandă rulantă! Halep împinge în decisiv meciul cu Riske, scor 2-6, 6-1, după un set secund dominat copios de favorita principală. Simona şi-a îmbunătăţit foarte mult şi procentajele: doar 5 greşeli neforţate în setul doi.

13:15 Performanţă fantastică pentru Mihaela Buzărnescu! Aflată la prima prezenţă pe tabloul principal de la Roland Garros, românca în vârstă de 30 de ani a avansat în turul 3 după un meci fără istoric, 6-1, 6-2 cu Rebecca Peterson. De o oră şi 5 minute a avut nevoie "Miki" pentru a obţine calificarea, iar în faza următoare se va duela, cel mai probabil, cu Elina Svitolina (favorită 4). Ucraineanca o conduce cu set şi break pe Kuzmova. "Este o realizare incredibilă, un vis pe care îl am de mică, să câştig meciuri la Roland Garros. Mă bucur că am reuşit la 30 de ani acest lucru", a declarat Buzărnescu la microfonul Eurosport.

13:10 Simona are 5-0 în setul secund, arătând precum o adevărată campioană! Românca nu mai vrea să cedeze niciun punct şi se răzbună pentru umilinţa din prima manşă. Halep va servi imediat pentru a trimite meciul cu Riske în decisiv.

13:01 Halep – Riske 2-6, 2-0! Apar greşelile în jocul americancei, iar Simona începe să intre în control.

12:57 Halep este mai pozitivă după pauza dintre seturi şi începe manşa secundă cu break, datorită unui retur foarte bine plasat: 2-6, 1-0!

12:51 Primul set disputat de Halep la Roland Garros 2018 a fost unul catastrofal! Riske, jucătoarea mai agresivă, i-a lăsat doar două game-uri favoritei principale şi a închis actul după o greşeală neforţată a româncei: 6-2! Simona a ajuns la 16 erori neprovocate.

12:47 Simona e în revenire şi câştigă al doilea game la rând, de data aceasta pe serviciul adversarei: 2-5! Deşi a produs prima fisură pe serviciul americancei, va fi foarte greu pentru favorita 1 să mai salveze setul.

12:43 Halep – Riske 1-5! Simona câştigă primul game când s-a scurs o jumătate de oră din meci, iar Alison va servi pentru a închide actul I.

12:38 Simona o lasă pe Alison să dicteze ritmul în continuare, iar tabela indică 0-5! Americanca pare mai lucidă, dar scorul este, totuşi, prea dur.

12:35 Halep – Riske 0-4, scor la care nu s-ar fi gândit nici cel mai mare hater al româncei! Simona nu reuşeşte să puncteze în faţa unei adversare agresive care nu o lasă să construiască. Buzărnescu face show în meciul cu Peterson, scor 6-1.

12:32 Alison joacă foarte curajos şi o conduce cu 3-0 pe favorita principală. Simona este puţin crispată şi nu îşi găseşte ritmul.

12:29 Halep – Riske 0-2! Început destul de greoi pentru Simona, care îşi pierde serviciul după un nou game maraton.

12:18 Riske îşi adjudecă un prim game foarte lung, scor 0-1 după 6 minute. Au început şi partidele de pe celelalte terenuri, iar Buzărnescu o conduce pe Petereson cu break, 2-1, în timp ce Dulgheru a pierdut game-ul inaugural cu Kontaveit.

12:10 Partida începe cu Simona la retur, după ce Alison a câştigat tragerea la sorţi şi a ales să servească. Halep joacă într-o rochie albastră, dintr-o colecţie creată de Nike special pentru Roland Garros.

12:02 Simona şi Alison au intrat în arena Philippe Chatrier, fiecare ţinând de mână câte un copil foarte entuziasmat. Manuel Absolou din Franţa, un arbitru mai puţin cunoscut, va oficia meciul.

 

11:45 Jucătoarele se vor duela sub razele soarelui, asta după ce ploaia a perturbat programul de marţi, ducând la decalarea partidei Halep – Riske. Pe lângă acest aspect, oficialii turneului de la Roland Garros ne reamintesc că Halep are 2-0 în meciurile directe cu Riske. Simona a învins-o pe americancă la Roma 2015, în turul doi, scor 6-3, 6-0, şi în prima rundă la Beijing 2017, cu 6-3, 3-6, 6-2.

 

11:30 Salutare! Sentimentele noastre cresc în intensitate pe măsură ce avansăm în turneu, iar miercuri nu îi ţinem pumnii doar Simonei Halep, care debutează cu întârziere la Paris. Mihaela Buzărnescu şi Alexandra Dulgheru, ajunse deja în runda secundă, joacă de la aceeaşi oră, astfel că vom avea emoţii la puterea a treia. Dacă "Miki" porneşte cu prima şansă în faţa suedezei Peterson, Alexandra, care astăzi împlineşte 29 de ani, înfruntă un cap de serie, pe estona Kontaveit. Eu sunt Alex Tăcină şi sper să ne bucurăm împreună la finalul meciurilor.

UPDATE 29. 05, 20:30| Meciul Simonei Halep cu americanca Alison Riske nu se va mai juca azi. Partida era programată în jurul orei 20:30, ora României, însă organizatorii au anunţă că va fi reprogramată miercuri, 30 mai, de la ora 12:00, live pe Eurosport.

Meciul dintre Simona Halep şi Riske era programat ultimul pe arena centrală Philippe Chatrier.

Eleva lui Darren Cahill rămâne singura jucătoare care nu reuşeşte să înceapă meciul din turul 1, care a avut alocate trei zile. De duminică s-au tot jucat meciuri în primul tur.

Simona Halep îşi începe aventura în încercarea de a câştiga primul Mare Şlem din carieră. Numărul 1 mondial va intra astăzi în competiţia de la Roland Garros, unde va da piept cu Alison Riske, locul 83 mondial, o sportivă din Statele Unite ale Americii care este pe placul Simonei, liderul mondial câştigând ambele meciuri directe jucate până acum.

După două finale de Roland Garros pierdute, una chiar în sezonul trecut, Simona este mai motivată ca niciodată să treacă de această barieră şi să câştige turneul ei preferat: „Cred că am evoluat mult şi sunt mai în formă în acest an. Şi din punct de vedere mental stau mai bine. Am progresat mult la acest capitol şi sunt sigură că vor veni şi rezultatele”, a declarat Simonam, pentru L’Equipe.

Simona va trata cu seriozitate fiecare meci, chiar dacă îi vor ieşi în cale jucătoare mult mai slab cotate, aşa cum este şi cazul lui Alison Riske: ”Sunt conştientă că toate partidele vor fi grele, chiar şi cele din debutul competiţiei. Vreau să iau fiecare meci în parte şi să dau tot ce am mai bun. Sinceră să fiu, nici nu m-am uitat pe partea mea de tabou, nu ştiu cu cine voi juca în fazele următoare” –a adăugat Simona pentru publicaţia franceză.

Învingătoare cu 6-3, 6-0 în singurul meci jucat cu Riske pe zgură, în 2015, la Roma, Halep a câştigat şi cea de-a doua confruntare, în 2017, pe hardul de la Beijing, când s-a impus la capătul a trei seturi, scor 6-3, 3-6, 6-2. Iar vestea bună pentru Simona este că dă peste un adversar care nu dispune de arme impresionante în jocul din spatele terenului, fiind, ca şi Simona, o jucătoare de anduranţă, care preferă să construiască punctele şi să încerce să le închidă în momentul în care se află în avantaj.

Vestea mai puţin bună? Fiica unui fost agent FBI, Alison Riske trece, puţin surprinzător, printr-o formă bună. Săptămâna trecută, la Nurnberg, în ultimul turneu jucat înainte de Roland Garros, americanca a legat primele patru victorii pe zgură în 2018 şi a ajuns până în finală, pierzând în două seturi, 7-6, 6-4, contra belgiencen Kristen Flipkens.

Dacă Simona are 167 de victorii şi 59 de înfrângeri pe zgură în întreaga carieră, adversara sa de azi s-a concentrat mai mult pe jocul pe suprafeţe rapide. Până la 28 de ani, Riske are bilanţ negativ pe suprafaţa roşiatică, 53 de succese şi 63 de înfrângeri, iar performanţa de la Nurnberg este cea mai bună a ei pe suprafaţa pe care Simona excelează.

sursa:prosport.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img