joi, 28 martie, 2024

HC Vaslui a avut parte de o reunire inedită

Distribuie:

Publicat:

HC Vaslui a surprins întreaga lume handbalistică din România, oferind o altfel de prezentare a noilor achiziții, ceea ce o scoate din tiparele obişnuite înainte de startul noului sezon.

Sandu Iacob, care şi-a prelungit de curând contractul de antrenor cu un sezon, şi-a invitat echipa la o cafea pentru o primă întâlnire, apoi a condus-o la o sală de forţă, iar câteva ore mai târziu a pus la cale o prezentare a noilor achiziţii în stil danez.

”Am văzut un filmuleţ în care Silkeborg l-a prezentat pe Noedesbbo în faţa sponsorilor pe un iaht, apoi l-au dus la sală unde a fost aşteptat de foarte mulţi copii pentru a obţine autografe. Am încercat şi noi la Vaslui o altfel de prezentare. Ziariştii locali plus câţiva copii, toţi handbalişti în devenire, au asistat la prezentarea echipei care a avut loc la Sala Sporturilor. După, băieţii noştri s-au jucat puţin cu copiii, au schimbat nişte mingi, am încercat să aducem o idee nouă în peisaj”, a spus Sandu Iacob.

Din punct de vedere al lotului, HC Vaslui pare că a slăbit, având în vedere că mai mulţi jucători au părăsit echipa în această vară, în frunte cu pivoţii Hrimiuc şi Buşecan, centrul Popescu şi interul Hagiu.

”La nivel de teorie e posibil ca lotul din acest sezon să fie mai slab ca cel de anul trecut. Dar întotdeauna faptele sunt cele care contează, iar noi vom încerca să ne agățăm de fiecare situație pe care o vom avea până la finalul sezonului pentru a răsturna aceste calcule ale hârtiei. Toți jucătorii împreună cu noi, antrenorii, ne dorim să alegem varianta care ne-a făcut să ne simțim bine sezonul trecut. Avem experiența celor doi ani, un an în care am jucat în play-out și un an în care am jucat în play-off, ne-am simțit mult mai bine când am jucat în play-off și vom munci zi de zi pentru a realiza din nou acest obiectiv. Ne vom agăța de orice șansă pentru ca Vasluiul să aibă continuitate în handbal. Știm cu toții că bugetul ne-a fost diminuat. N-am avut posibilitatea să transferăm jucători cu nume, cu CV-uri impresionante. Am ales jucători care aveau nevoie de Vaslui și de care Vasluiul avea nevoie. Sunt jucători dornici de performanță”, a susținut Sandu Iacob.

Silvian Amihăesi (Potaissa Turda) este cel mai important jucător adus de HC Vaslui în această vară: “Pentru mine, transferul la Vaslui este o provocare. Am venit cu sufletul deschis, dornic de muncă. Zi de zi vom munci, vom lua fiecare meci rând pe rând și vom vedea ce putem face. Sper să joc cât mai bine și să-mi ajut echipa cât mai mult”.

Antrenorul Sandu Iacob consideră că toţi handbaliştii aduşi la echipă au găsit mediul potrivit pentru a-şi face un nume.

“Mi-am propus că în acest sezon să mă clasez pe un loc cât mai sus în Liga Națională cu HC Vaslui. Mulțumesc domnului profesor că m-a ales și sper să nu-l dezamăgesc”, a spus Radu Gușatu, care evoluează pe postul de pivot.

Şi pentru că este echipa situaţiilor inedite, să spunem că HC Vaslui va avea în noul sezon nu una, ci două perechi de gemeni. Lângă fraţii Bujor au fost aduşi şi fraţii Fărcaş de la Minaur Baia Mare.

“Îmi doresc să repetăm performanța de anul trecut, să joc cât mai bine și să ajut la realizarea obiectivului”, a spus Răzvan Farcaș. “Sunt foarte fericit să fiu aici. Sper la o clasare cât mai bună și să ne îndeplinim obiectivele”, a completat fratele său, Alexandru.

Darius Dragon, cea de-a cincea achiziție a Vasluiului, vrea să vorbească prin fapte, susținând că ”am venit la HC Vaslui să ajut la îndeplinirea obiectivului, calificarea în play-off”.

Pentru noul sezon, HC Vaslui îşi propune să prindă din nou play-off-ul, chiar dacă lotul de jucători pare mai subţire. Trupa lui Sandu Iacob porneşte la drum doar cu trei handbalişti trecuţi de 30 de ani, Pralea, Dediu şi Tamaş, în rest toţi componenţii au sub 27 de ani.

Lotul echipei HC Vaslui pentru sezonul 2017-2018

Portari: Bogdan Pralea, Răducu Tamaş, Ciprian Iftene
Extreme stânga: Marian Barac, Alexandru Farcaş (Minaur)
Interi stânga: Gabriel Cumpănici, Tiberius Moldovanu, Claudiu Dediu
Centri: Andrei Popa, Silvian Amihăesi (Potaissa Turda)
Interi dreapta: Valentin Anton, Mihai Bujor
Extreme dreapta: Gabriel Bujor, Darius Dragon (CSM Bucureşti)
Pivoţi: Radu Guşatu (U Craiova), Răzvan Farcaş (Minaur)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img