vineri, 29 martie, 2024

Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu, sub semnul lui Ion Caramitru La Steaua Cuvinte, necuvinte pe 15 decembrie, ora 20.00, Sala Studio a TNB

Distribuie:

Publicat:

La steaua primul spectacol din seria Cuvinte, necuvinte… poate fi văzut la Sala Studio a Teatrului Naţional I.L. Caragiale pe 15 decembrie 2022, ora 20.00.

Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu vor recita sub semnul lui Ion Caramitru, în ambianţa muzicală creată de Cătălin Răducanu, într-un spectacol unic de poezie şi muzică ale cărui taine vă lăsăm să le descoperiţi atunci.

Horaţiu Mălăele : "Poezia este felul omului de a zbura. Sau. Locuim împreună în acest spectacol pentru că noi credem, ca şi dumneavoastră, că poezia este felul omului de a zbura. Sau. Actorul şi Poezia sunt neamuri. Sau. Ovidiu Genaru spune că "o lume fără poezie e sortită frigului". De acord".

Emilia Popescu : "Poezia e visul cel mai ascuns al omului".

Pornit de la o idee de Ovidiu Miculescu, acest proiect este un act de restituţie şi un demers de susţinere a unui domeniu cultural marginalizat în contemporaneitate, adăugând poeziei arta actorului, rostirea, muzica şi imaginea. Regia spectacolului este semnată de Claudiu Goga, regia muzicală Oltea Şerban-Pârâu, video Virgil Oprina.

În centrul acestei seri eveniment se vor afla versuri din creaţia lui Mihai Eminescu, dar şi a altor poeţi români precum Nichita Stănescu, Ştefan Augustin Doinaş, Emil Brumaru şi nu numai, pe o selecţie centrată în jurul unei teme – dragostea. Cei aflaţi pe scenă vor intra într-un dialog imaginar cu Ion Caramitru, prezent în proiecţia ultimei filmări realizate de acesta pentru proiectul Aplauze pentru poet.

Vă invităm să participaţi la o seară de excepţie, prima dintr-o serie pe care o dorim continuată la Teatrul Naţional I.L. Caragiale, a cărui menire este, printre altele, şi aceea de a cultiva gustul spectatorilor pentru cuvintele frumos rostite.

Biletele pot fi procurate de la Casa de bilete a Teatrului Naţional I.L. Caragiale, precum şi online, pe platforma www.mystage.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img