joi, 28 martie, 2024

Hot-Dog poate produce 4 tipuri de cancer

Distribuie:

Publicat:

Hotdog-ul au fost introdus în secolul al 19-lea de catre imigranții germani si popularitatea sa a crescut atat de mult incat, în secolul 21, este hrana preferata a oamenilor de toate varstele.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), toate tipurile de carne prelucrate, inclusiv carnea rosie, creste sansele de a dezvolta cancer. Hot-dog-ul, sau mai exact crenvursti-ul care il contine este obtinut dintr-un amestec de carne de vita, de pui, si carne de porc. Acesti carnaciori sunt insa adesea umpluti cu resturi obtinute de la alte produse, parți de cap si picioare de animale, grasime si piele.

În timpul producției, crenvurstii sunt umpluti cu aditivi, cum ar fi nitrați, sare, sirop de porumb, si alte substanțe chimice. Din pacate, acesti aditivi s-a descoperit ca sunt principalii responsabili pentru aparitia cancerului in organism.

Potrivit unei declarații emise de Comitetul Medicilor de Medicina Responsabil, o organizatie independenta de specialisti din SUA, riscul de a dezvolta cancer printre consumatorii de hot dog este aceeasi ca si cel in cazul fumatorilor.

Azotații si nitriții sunt cele mai nocive substanțe utilizate într-un crenvurst. Atunci cand sunt expuse la temperaturi ridicate, acestea se conbina cu alte substante si se transforma in nitrozamine. S-a demonstrat ca nitrozaminele sunt responsabile cu aparitia cancerului la vezica urinara, colon, stomac si pancreas.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img