joi, 28 martie, 2024

Huseanca TANICA CRETU: de la profanare de morminte la frauda cu fonduri europene – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Celebra inginera Tanica Cretu, acuzata in urma cu ceva timp ca a profanat mormantul unui frate de-al sau, este acum acuzata de fraudarea fondurilor europene. Potrivit procurorilor DNA, individa este complice cu primarul Viorel FLOREA, din comuna Dimitrie Cantemir, la tentativa de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, care ar fi avut ca scop final accesarea fondurilor europene.

Tanica Cretu, in dosarul in care e cercetata pentru profanare de morminte, arata prin avocatul sau ca este o persoana cu prestanta pe raza municipiului Husi:

“Cretu Tanica este o persoana care impune respect, este de notorietate in oras, a fost diriginte de santier, a construit multe blocuri, inclusiv spitalul din Husi, este o persoana de calitate si care si-a respectat fratii, i-a ingrijit, fiind o persoana credincioasa. A investit aproximativ 10.000 lei in monumentul de la cimitirul Sfantul Toma, unde se afla ingropati parintii impreuna cu trei frati de-ai sai. (…)Oricum sotia defunctului, cumnata sa, si petentul – fiul, frecventeaza biserica catolica”, a sustinut in fata instantei avocata Tanicai Cretu.

Joi, 21 ianuarie 2016, magistratii din cadrul Judecatoriei Husi au decis condamnarea cunoscutei inginere husence Tanica Cretu. Ea a fost acuzata de nepotul sau ca a luat practic cadavrul fratelui ei dintr-un cimitir, fara aprobarea familiei, si l-a mutat in alt cavou.

Tanica Cretu a fost gasita vinovata de savarsirea infractiunii de profanare de morminte si profanare de cadavre, fiind condamnata la 8 luni de inchisoare cu suspendare, cu amanarea aplicarii pedepsei pe o perioada de doi ani, timp in care va trebui sa respecte o serie de reguli impuse de autoritati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img