marți, 16 aprilie, 2024

Huseanul Nelu Tataru: “ Acum mulți ani am făcut un jurământ de la care nu m-am abătut în nicio clipă a vieții mele, indiferent de funcțiile pe care le-am ocupat.”

Distribuie:

Publicat:

Mesajul emoționant postat de huseanul Nelu Tataru in dimineata zilei de miercuri, 27 octombrie pe reteaua de socializare .

 

“ Acum mulți ani am făcut un jurământ de la care nu m-am abătut în nicio clipă a vieții mele, indiferent de funcțiile pe care le-am ocupat.

Nu putem defila cu aceleași arme ca în 2020, când încercam să aflăm ceva despre pandemie.

Acum cunoaștem și avem la îndemână ceva ce nu exista atunci, sens în care observăm că vaccinarea este de bun augur.

Păstrând acest ritm și respectând măsurile, ne vom așeza pe un platou al infectărilor și, astfel, sperăm să putem avea parte de sărbători liniștite de iarnă.

Acest val 4 ne-a determinat să ne trezim, să arătăm și să privim realitatea așa cum este ea: dură, nedistorsionată și necontaminată de persoane cu păreri neavizate.

Joaca de-a populismul nu își are locul, mai ales atunci când este vorba despre viață și moarte.

Din păcate, în ultimul timp, tot mai des, a devenit „o joacă" ce implică prea mulți oameni nevinovați și creduli.

Cei care acum câteva săptămâni apostrofau că vrem să luăm măsuri să evităm atâta suferință și pierderi de vieți omenești…vor fi tot cei care vor apostrofa că nu am făcut ce trebuia făcut!

În acest moment avem instrumente de care să ne folosim, dar trebuie să apelăm la ele: vaccin, mască de protecție, distanțare socială, dezinfectant…lucruri pe care le știți deja.

Iar dacă într-o dimineață vedem că nu ne simțim bine, noi sau copilul nostru, rămânem acasă, ne izolăm, sunăm medicul de familie și, împreună cu acesta, luăm o decizie.

Pandemia nu se tranșează în spitale.

Spitalul ar trebui să fie ultima verigă la care se apelează, astfel încât să nu mai existe supraaglomerare și oameni care așteaptă o șansă la viață.

Trebuie să avem mai multă grijă la cauză, iar apoi să tratăm efectul.

Nu m-am ferit să îmi spun părerea.

Sănătatea are nevoie de un profesionist, nu doar de un politician, mai ales acum, când suntem în plină criză sanitară, când numărăm morții, când privim neputincioși imaginile tragice cu întreg corpul medical epuizat, cu familii care-și pierd părinții și copii care rămân orfani…

O viață salvată reprezintă enorm, iar o conștiință curată și o decizie responsabilă este la îndemâna fiecăruia dintre noi. “ se arata in mesajul de pe reteaua de socializare

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img