News Flash:

Huseanul Nelu Tataru :" Pandemia de COVID-19 nu s-a terminat..... "

19 Mai 2021
674 Vizualizari | 0 Comentarii
c1200x630 tataru

 

Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru, a atras atenţia, marţi, că pandemia de COVID-19 nu s-a terminat, menţionând că, până nu se va ajunge la o imunizare de 50 - 60% a populaţiei, nu se poate spera la un nou "val uşor".

"Până nu avem o imunizare de 60 - 70% există un pericol şi atunci odată cu relaxările... Trebuie să ne aducem aminte că şi anul trecut, din 15 mai, am avut o perioadă de relaxare şi a venit un val doi. Deschisesem şi şcolile la 15 septembrie şi am fost nevoiţi ca la 1 octombrie să închidem şcolile. (...) În prezent, autorităţile s-au adaptat la transmiterea comunitară şi la evoluţia pandemiei pe sfârşit de val trei, dar asta nu înseamnă că am terminat această pandemie", a afirmat Tătaru, întrebat la Parlament dacă ar trebui să mai fie purtată masca de protecţie sanitară.

Întrebat dacă este posibil un nou val al pandemiei de COVID-19 în luna octombrie, la fel ca anul trecut, fostul ministru al Sănătăţii a subliniat că putem spera într-un "val" uşor dacă populaţia se vaccinează.

"Spuneam la începutul acestei pandemii că o pandemie durează un an jumătate, doi şi are trei, patru valuri. Valurile acestea depind de cooperarea şi colaborarea noastră. În măsura în care vom avea o imunizare de 50 - 60%, vom putea spera într-un val uşor", a adăugat Nelu Tătaru.

Deputatul liberal a evidenţiat că masca trebuie purtată în zonele aglomerate. "Purtăm masca în spaţiile închise. Avem nişte reguli - purtăm masca în staţiile de autobuz unde apar aglomerări umane, purtăm masca atunci că ne aglomerăm spre o anumită intrare, chiar şi la trecerile de pietoni, dacă suntem mai mulţi care trecem. Scăderea şi trecerea în scenariul verde ne-a făcut ca în exterior să nu mai purtăm această mască, dar sunt anumite condiţii în care va trebui să o purtăm, în general, în acele aglomerări. (...) Nu avem o relaxare totală, suntem într-o stare de alertă şi se preconizează un val nou", a mai spus fostul ministru.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0909 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036257 (s)