vineri, 29 martie, 2024

HUSI: Au plantat copaci in cadrul unui eveniment care se manifesta la nivel global.Plant a tree for Peace 2015-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Ziua de 21 septembrie, desemnata ca fiind Ziua Internationala a ONU pentru Pace, a fost marcata in municipiul Husi de catre elevii Scolii Gimnaziale “Mihai Sadoveanu”.

Cadrele didactice didactice Sujdea Corina, Negrea Alice, Mihailescu Maria, Tudose Florentina, Condurache Felicia, Ciupilan Cristina si directorul Branici Daniela, alaturi de elevii acestora si in parteneriat cu cu Scoala ANASTASIE PANU Husi, reprezentata de dna Hoha Nicoleta  si in colaborare cu  OCOLUL SILVIC, reprezentat de catre ing. Crasneanu Constantin, au plantat pomii. Aceatsa activitate s-a desfasurat la nivelul intregului mapamond.

Primii copaci au fost plantati la amiaza in Oceania, apoi pe celelalte continente: Asia, Europa si Africa, iar lantul de copaci va ajunge in cele din urma si in cele doua Americi. Iar toate acestea s-au desfasurat intr-o singura zi!
Acest eveniment a dobandit din cel in ce mai mult succes an de an. De exemplu, anul trecut, peste 5000 de scoli din 132 de state de pe glob au plantat 600 000 de copaci in cursul acestei zile. Iar anul acesta evenimentul va avea o amploare si mai mare.

„Plantarea de copaci este importanta pentru noi toti. Mai intai, pentru ca ne aminteste de natura si de importanta protejarii ei. In alt doilea rand, am ales acesta zi a Pacii Mondiale pentru a marca pacea si continuitatea vietii. Cu activitatea noastra de plantare din aceasta zi vom contribui si vom ajuta Organizatia Natiunilor Unite sa atinga cele opt obiective globale de dezvoltare ale mileniului. De aceea, am invitat pe aceasta cale mass-media locala sa ne ajute in demersul nostru din 21 Septembrie 2015 si sa faca public importanta evenimentului la care scoala noastra ia parte.”spun organizatorii evenimentului husean

Plant a tree for Peace 2015
– este o campanie organizata de Learning about Forests – LEAF si ENOEnvironment

Online, o scoala globala virtuala pentru cresterea responsabilitatii fata de mediu si dezvoltarea sustenabila.
Scolile din intreaga lume abordeaza aceleasi subiecte cu privire la mediul inconjurator si impartasesc rezultatele activitatii de invatare in comunitatile din care provin si lumii intregii pe internet.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img