vineri, 19 aprilie, 2024

HUSI: EXERCITIU TACTIC AL POMPIERILOR VASLUIENI -VIDEO EXCLUSIV

Distribuie:

Publicat:

Marti, 30 Ianuarie, incepand cu ora 18.15, Sectia de pompieri Husi din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Podul Inalt” al judetului Vaslui a efectuat un exercitiu tactic cu forte si mijloace in teren, cu tema:  Interventia fortelor si mijloacelor pentru inlaturarea efectelor unui accident major produs ca urmare a coliziunii unui microbuz de transport persoane cu un autoturism, in municipiul Husi, pe DE 581, zona Statia meteo.

Potrivit scenariului exercitiului  „ In data de 30.01.2018, ora 18.15, din cauza vitezei neadaptate la carosabilul alunecos ca urmare a precipitatiilor sub forma de zapada si a temperaturilor scazute, soferul unui autoturism care circula din directia Vama Albita, in curba din dreptul statiei meteo Husi, a pierdut contolul volanului, intrand pe cotrasens si lovindu-se frontal cu un microbuz de transport persoane ce executa o cursa regulata Husi – Ghermanesti. In urma coliziunii, 4 persoane aflate in autoturism au ramas incarcerate, in microbuz 6 pesoane sunt ranite, necesitand ingrijiri medicale. Din cauza impactului dintre cele doua autovehicule s-a produs un scurtcircuit la instalatia electrica a microbuzului izbucnind un incendiu la compartimentul motor.”
Exercitiul a avut ca obiectiv general verificarea timpului de reactie si a posibilitatilor tehnice de interventie ale fortelor si mijloacelor tehnice,  precum si  pregatirea  personalului care trebuie sa intervina in cazul unui asemenea accident rutier.

Structurile participante la exercitiu au fost: Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui,  Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Vaslui, UPU/SMURD Vaslui.

Pentru gestionarea situatiilor tactice, au fost directionate urmatoarele  mijloace tehnice din cadrul inspectoratului: o autospeciala de prima interventie si comanda, doua autospeciale de lucru cu apa si spuma, cu module de descarcerare, o ambulanta tip ”B2”.

In sprijin au intervenit: doua autospeciale ale politiei rutiere din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui si un echipaj mobil cu o autospeciala de interventie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui.

Actiunea s-a incheiat cu o analiza a modului si capacitatii de interventie in cazul producerii unei astfel de situatii, concluzia fiind ca, toate fortele participante au demonstrat ca pot gestiona corect si coerent o situatie de urgenta de o asemenea anvergura.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img