sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Iarba sfanta ar putea fi un potential tratament pentru Alzheimer

Distribuie:

Publicat:

Triburile amerindiene din California au oferit plantei „Eriodictuon califonicum” denumirea de „Yerba santa”, ce s-ar traduce ca „iarba sfanta”. In cadrul unei cercetari recente, specialistii au descoperit ca iarba sfanta are potentialul de tratarea a Alzheimerului.

In cadrul unui studiu, cercetatorii Institutului Salk au descoperit ca Yerba santa ar putea fi utiliza in tratarea Alzheimerului. Specialistii au inceput prin analizarea a 400 de extracte din planta cunoscute pentru proprietatile lor farmacologice pentru a descoperi semne ale proprietatilor lor antiinflamatorii si neuroprotective. Rezultatele i-au condus catre compusul sterubin al ierbii sfinte, scrie descopera.ro, care citeaza Futurism. Prin intermediul testelor aditionale, oamenii de stiinta au descoperit ca „substanta este eficienta impotriva multiplilor inductori ce duc la moartea celulara din nervi”, a transmis echipa intr-un comunicat de presa.

Compusul are un impact antiinflamator asupra anumitor celule cerebrale si este, de asemenea, eficient in indepartarea fierului, cunoscut pentru degradarea ce o produce la nivelul celulelor nervilor in cazul persoanelor cu boli neurodegenerative. Cercetatorii planuiesc in prezent sa testeze sterubinul pe animale afectate de Alzheimer. Cu ajutorul testelor vor obtine informatii despre nivelul toxicitatii compusului si alte caracteristici. A.G.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img