joi, 28 martie, 2024

Iarna isi intra in drepturi! Iata zonele in care va ninge. Temperaturile vor ajunge la -10 grade

Distribuie:

Publicat:

Iarna isi intra in drepturi! Meteorologii au anuntat ca in acest weekend va ninge in mare parte din tara, iar temperaturile vor ajunge chiar si la -10 grade.

In aceasta noapte, in regiunile sudice si pe arii restranse din restul teritoriului vor fi ploi slabe, la munte va ninge, iar vantul va sufla cu putere in Muntenia si Dobrogea. Temperaturile se vor situa intre -3 si 6 grade Celsius.

Cum va fi vremea vineri

Vineri, vremea se raceste in teritoriul extracarpatic. Maximele se vor situa intre 0 grade in Moldova si 9 grade in Banat si Crisana, in timp ce minimele vor fi intre -8 grade in estul Transilvaniei si 3 grade in Banat.

Cerul va fi innorat si vor fi precipitatii predominant ploi in sudul tarii. La munte si in Moldova va ninge, in Transilvania sunt asteptate precipitatii mixte, iar in vest va ploua. Vor fi conditii de polei, in timp ce in sudul si sud-estul teritoriului vantul va sufla cu putere.

Cum va fi vremea sambata

Sambata, vremea se raceste brusc. Maximele se vor situa intre -3 si 5 grade, in timp ce minimele vor fi intre -8 si 2 grade Celsius. Vor fi ninsori slabe in Oltenia, Moldova, Muntenia si Transilvania, in timp ce in Dobrogea, Banat si Crisana va fi lapovita si ninsoare.

Vantul va sufla cu viteze la rafala de 45-55 de km/h, mai mari pe litoral si pe Clisura Dunarii unde vor atinge chiar si 70 de km/h.

Cum va fi vremea duminica

Duminica, vremea va deveni rece, geroasa in nordul si centrul tarii si pe spatii mici in rest. Sunt asteptate ninsori slabe in sud-vest si pe litoral si cu totul iziolat in rest. Maximele se vor situa intre -6 grade in estul Transilvaniei si 3 grade in Banat, in timp ce minimele se vor situa, in general, intre -15 si -5 grade.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img