joi, 28 martie, 2024

Iată 4 greșeli pe care majoritatea oamenilor le fac atunci cand gătesc orez

Distribuie:

Publicat:

Gateste corect orezul! Orezul este fără îndoială cel mai gustos și mai versatil aliment care există. În plus, este foarte ușor de făcut! Dar il gătim corect? Desigur, știm că nu ar trebui să folosim „Minute Rice” dacă dorim să oferim un fel de mâncare delicios, dar există și alte lucruri pe care le facem greșit. Am făcut o listă de greșeli comune când vine vorba de gătitul orezului.

4. Gateste corect orezul! Gătesti orez în oala greșită

Gătiți întotdeauna orezul într-o cratiță cu fund gros. O cratiță cu fundul gros ține și distribuie mai bine căldura. O cratiță cu fundul superficial nu va distribui căldura uniform, ceea ce înseamnă că mijlocul, care este așezat direct pe flacără, va fi mai cald decât restul. Prin urmare, este bine să investești într-un vas bun cu fund gros. Îl poți folosi pentru mai multe lucruri decât orezul!

3. Nu folosiți proporțiile potrivite

Ambalajul poate părea convingător în ceea ce privește instrucțiunile sale, dar nu oferă întotdeauna rezultatul dorit. Folosești orez al unui brand care nu-ți este cunoscut? Așadar, utilizați aceste proporții: folosiți 240 de mililitri de apă pentru 175 până la 185 de grame de orez. Gătesti orez brun? Iată care sunt proporțiile: folosiți 300 de mililitri de apă pentru 175 până la 185 de grame de orez.

2. Nu speli orezul

Deci, cum trebuie să procedați? Orezul este spălat sau nu? Dacă ne întoarcem în timp, oamenii spălau întotdeauna orezul pentru că ar putea exista pietre mici. În zilele noastre, acest lucru nu mai este cazul. Dar apa dvs. de gătit poate genera multă spumă dacă folosiți orez nespalat. Orezul conține adesea mult amidon și asta face spuma atunci când o gătești. Dacă doriți să preveniți acest lucru, spălați orezul înainte de a găti pentru a îndepărta excesul de amidon.

1. Gateste corect orezul. Amestecați orezul?

Nu amestecai niciodată orezul până nu este gata! Agitând orezul, activezi amidonul, ceea ce face ca orezul să fie subțire. Este mai bine să atingeți orezul cât mai puțin.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img