joi, 28 martie, 2024

Iată cum poți deosebi depresia de o simplă tristețe!

Distribuie:

Publicat:

Oricare dintre noi are momente în care se simte cu moralul la pământ, mai ales atunci când trecem prin situații dificile. Însă, cum putem diferenția depresia de ușoara stare de tristețe?

Depresia este o tulburare care ne afectează modul de gândire, comportamentul și mai ales starea de spirit. Persoanele depresive simt adesea nevoia de izolare și își pierd interesul față de activitățile care le făceau plăcere, până nu demult.

Depresia este mai mult decât o tristețe profundă

Fiecare are momente în care se simte trist, însă dacă acestea trec într-o perioadă relativ scurtă de timp, nu se pune problema depresiei. Depresia este atunci când te simți mereu trist, nu ai chef de activitățile care înainte îți plăceau, preferi să stai singur și să eviți socializarea. Principalele simptome ale acestei afecțiuni psihice sunt: tristețe permanentă, incapacitatea de a te bucura de lucurile plăcute din jurul tău, pierderea apetitului sexual, pierderea poftei de mâncare sau, din contră, refugiul în alimente nesănătoase (fast-food, alimente procesate etc). În cazuri mai grave pot apărea și gânduri suicidare, informează webmd.com.

Se poate manifesta diferit în funcție de vârstă

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img