joi, 25 aprilie, 2024

Iata cele mai bune metode de a curata etichetele de pe sticla sau ceramica

Distribuie:

Publicat:

Sa cureti etichetele lipicioase de pe sticla sau ceramica nu este intotdeauna foarte usor. Iti oferim cele mai bune metode de a le curata fara prea mare efort.

Cum sa cureti etichetele lipicioase de pe sticla sau ceramica – cea mai buna metoda

Atunci cand incerci o noua metoda este bine sa verifici si produsele pe o parte a obiectului de curatat. In acest mod eviti decolorarea sau deteriorarea obiectelor. Cea mai la indemana metoda este inmuierea in apa fierbinte a obiectelor de curatat. Nu te grabi sa racai etichetele, ci lasa-le sa stea mai mult timp in apa calda.

Cum sa cureti etichetele lipicioase – uleiul pentru bebelusi
Cu ajutorul unui disc de vata aplica uleiul pentru bebeluisi pe eticheta lipicioasa. Ar fi si mai bine daca ai lasa in apa calda, mai intai, obiectul de curatat, iar mai apoi sa dai cu ulei. Lasa cateva minute sa actioneze, iar mai apoi spala-l cu sapun pentru a scapa de ulei.

Cum sa cureti etichetele lipicioase – cu maioneza
Maioneza nu este folosita numai pentru salate, ci iata ca ajuta la indepartarea etichetelor lipicioase. Indicat ar fi ca inainte sa aplici maioneza sa inmoi obiectul de curatat. Daca nu ai timp, atunci aplica un strat generos de maioneza pe eticheta. Pentru ca aceasta sa nu cada de pe obiect, mai bine ar fi sa scufunzi partea cu eticheta in maioneza.

Cum sa cureti etichetele lipicioase – lubrifiant WD40. Acest lubrifiant este de ajutor si pentru usile ruginite din casa, de la masina, pentru cele care scartaie, etc. Spray-aza eticheta si lasa sa actioneze 10 minute sau mai mult, dupa care speli obiectul.

Cum sa cureti etichetele lipicioase – cu otet. Otetul este o substanta acida si arde si dezintegreaza adezivul lipicios. Nici mirosul nu este unul incantator. Puteti scufunda obiectul de curatat in otet sau se poate aplica cu ajutorul unui disc de vata.

Cum sa cureti etichetele lipicioase – spirt
Spirtul topeste adezivul si elimina eticheta de pe obiect. Se inmoaie un disc de bumbac in spirt, iar mai apoi se lasa sa actioneze pe eticheta lipicioasa.

Cum sa cureti etichetele lipicioase – acetona. Isi face bine treaba in indepartarea ojei si va avea randament si in cazul etichetelor lipicioase. Se evapora destul de rapid, astfel ca ar fi bine sa aplici un disc de vata inmuiat in acetona, il pui pe eticheta, iar mai apoi invelesti in folie alimentara.
Nu uita nici de mirosul neplacut al acestui produs chimic. Aeriseste bine camera in care lucrezi.

Cum sa cureti etichetele lipicioase – bicarbonatul de sodiu. Pune apa calda-fierbinte intr-un recipient, adauga bicarbonat de sodiu, apoi scufunda obiectul pe care vrei sa il cureti. Lasa-l acolo sa actioneze. Eticheta lipicioasa se va indeparta usor si vei scapa de problema.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img