vineri, 19 aprilie, 2024

Iata modul cel mai bun de a curata mobila tapitata si covoarele!

Distribuie:

Publicat:

Foloseste bicarbonat de sodiu la curatarea mobilei si a covoarelor: Doua modalitati de indepartare a petelor care te vor lasa fara cuvinte! In urma uzurii si a murdariei, atat canapelele si fotoliile tapitate de culoare alba, cat si cele viu-colorate se pateaza sau isi pierd stralucirea culorilor de altadata. Tot ce-ti trebuie pentru a „le scoate la lumina” este un amestec din bicarbonat de sodiu si apa adaugat intr-o sticla cu pulverizator.

Prima metoda:

Adauga intr-un vas 5 linguri de bicarbonat de sodiu la o jumatate de litru de apa fierbinte, amesteca bine pana se dizolva complet praful de bicarbonat, apoi toarna solutia in flaconul cu pulverizator. Solutia astfel preparata se pulverizeaza pe zonele problematice sau pe intreaga suprafata a pieselor de mobilier tapitate.

A doua metoda:

Toarna apa calda intr-o sticla cu pulverizator, pulverizeaz-o pe mobilier, apoi presara putin bicarbonat de sodiu peste. Aceasta a doua metoda este ceva mai convenabila, intrucat previne infundarea duzei de pulverizare.

Cum poti curata mobila tapitata cu bicarbonat de sodiu?

Odata pulverizata pe piesele de mobilier, se freaca usor cu o perie moale, apoi se lasa sa actioneze cel putin 2-3 ore pana cand se usuca. Un strat subtire e suficient, nu umezi in exces suprafetele tapitate. Dupa uscare, aspira bine suprafetele. Rezultatele sunt excelente.

Poti pune in aplicare acelasi procedeu si pentru a scoate petele din covoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img