sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Iata opt motive pentru care ar trebui sa faci o plimbare prin ploaie

Distribuie:

Publicat:

Atata timp cat nu ploua foarte tare, nu bate vantul si nu sunt fulgere, mersul pe ploaie poate fi chiar placut. Desigur, daca esti relaxat si ramai uscat. Pentru ca, pana la urma, nu este vorba decat apa, iar apa este chiar viata.

Daca vrei sa te bucuri de mersul cu motocicleta si atunci cand ploua, iar in casca sa fredonezi “Singing in the rain” sau „I’m only happy when it rains”.

Plimbarea prin ploaie poate suna usor ciudat, insa urmatoarele motive sanatoase de a face o plimbare in timpul unei ploi iti vor schimba poate modul in care percepi o plimbare intr-o zi plina de ploaie… ca aceasta

Multi muzicieni, cum ar fi The Ronettes si Johnnie Ray, au cantat despre mersul pe jos prin ploaie si asta pentru un motiv bun: o plimbare in zilele ploioase are o multime de beneficii pentru sanatate. Calmeaza mintea, corpul si sufletul. Daca crezi ca o plimbare prin ploaie suna ca o idee nebuna, atunci uite-te peste motivele de mai jos si vezi de ce mersul pe jos prin ploaie este de fapt sanatos si ceva ce ar trebui sa incerci.

8 motive pentru care ar trebui sa faci o plimbare prin ploaie

1. Exista, in mod obisnuit, mai putini oameni pe strada.

Majoritatea oamenilor alerga sa se adaposteasca cand incepe ploaia, deci numai sufletele curajoase care continua sa se plimbe in timpul unei ploi :). Daca iti doresti linistea in timpul plimbarilor tale zilele ploioase sunt cele mai bune! Esti lasat singur cu gandurile tale si poti sa te destresezi mult mai repede si mai usor decat atunci cand sunt sute de alte persoane langa tine.

2. Aerul este (dovedit stiintific) mai curat si mai proaspat.

Un studiu MIT publicat in revista Atmospheric Chemistry and Physics a aratat ca aerul este cu adevarat mai curat in timpul si dupa precipitatii puternice. Motivul este ca, pe masura ce picaturile de ploaie cad prin atmosfera, au capacitatea de a atrage sute de particule de poluanti, cum ar fi smoala, funinginele, sulfatii si bacteriile, inainte de a lovi pamantul.

3. Mirosul ploii are un efect calmant.

Nu esti singurul care iubeste mirosul aerului in timpul precipitatiilor. De fapt, mirosul distinct are chiar si un nume: Petrichor, care a fost inventat de doi oameni de stiinta australieni in anii 1960. Mirosul, conform Live Science, este un amestec de substante chimice eliberate de bacterii care locuiesc in sol, uleiurile eliberate din plante acumulate in perioadele uscate care se creeaza atunci cand fulgerul imparte moleculele de oxigen si azot care apoi se transforma in oxid nitric.

4. Umiditatea este buna pentru piele si sanatate.

Nivelurile ridicate de umiditate din aer te ajuta sa iti mentii pielea proaspata, tanara si supla. Unii cercetatori cred ca atunci cand nivelurile de umiditate sunt de 43%, sau mai mari, aproape 3/4 din particulele de virus din aer raman neputincioase.

5. Plimbarile ploioase te ajuta sa accepti.

O plimbare prin ploaie iti poate da senzatia de neputinta. Dar plimbarile prin ploaie facute in mod regulat te pot ajuta sa iti antrenezi mintea sa renunte la a controla tot si sa te bucuri mai mult de viata, indiferent de vremea. In plus, natura temporara a ploii poate contribui la rezolvarea unor pierderi personale si momente proaste. Ca si in cazul unui dus, totul are un moment si va trece in cele din urma.

6. Plimbarile in vremea ploioasa ard mai multe calorii.

Credeti sau nu, cercetatorii japonezi au publicat un studiu in International Journal of Sports Medicine, care a demonstrat ca atunci cand o persoana isi desfasoara activitatea fizica in vreme rece si ploioasa, el sau ea arde de fapt mai multe calorii si grasimi decat daca face aceeasi activitate in vreme moderata.

7. Plimbarile prin ploaie te ajuta sa vezi lucruri dintr-o alta perspectiva.

Indiferent daca este vorba de lumina mai intunecata, starea de spirit intunecata sau reflexia strazilor in balti, aproape totul arata diferit in zilele ploioase. Acest lucru poate ajuta pe unii oameni sa-si vada problemele de viata, provocarile si alte aspecte cotidiene intr-o lumina diferita.

8. Te simti ca un rebel.

Uneori daca doresti doar sa incalci regulile, sa faci o plimbare prin ploaie este o modalitate sigura si sanatoasa de a face acest lucru. Asigura-te ca porti echipamentul adecvat pentru reglarea temperaturii corpului si, la final, usuca-te bine dupa ce ajungi acasa.

Sfaturi rapide pentru plimbari in ploaie
Este intotdeauna palpitant sa fii prins in ploaie in mod neasteptat, dar plimbarile tale prin ploaie vor fi mai confortabile daca te pregatesti inainte. Iata cateva sfaturi rapide care te vor ajuta sa profitati la maximum de plimbarile prin ploaie:

Ia-ti o umbrela sau o haina impermeabila cu o gluga.
Poarta pantofi impermeabili – nimanui nu ii place sa aibe picioarele si sosetele ude toata ziua.
Opteaza pentru o jacheta de ploaie si poate chiar pantaloni de ploaie daca vrei sa te plimbi prin ploaie.
Fa un dus cald dupa ce vii de la o plimbare rece prin ploaie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img