joi, 28 martie, 2024

Iata unde se afla orasul in care o noapte dureaza 65 de zile

Distribuie:

Publicat:

La prima vedere, orasul Utqiagvik poate parea un oras arctic. Este frig, dar frig rau, cu permafrost predominant pe tot parcursul anului. Orasul Utqiagvik este unul dintre cele mai innorate si sumbre locuri de pe Pamant. Utqiagvik, orasul unde o noapte dureaza 65 de zile, se afla in America.

Pare de neconceput sa nu vezi soarele vreme de 65 de zile, dar iata ca se intampla in nordul statului american Alaska. Mai exact, in orasul Utqiagvik, cunoscut in trecut drept Barrow. In orasul Utqiagvik, din Alaska,  soarele a apus pentru ultima data in 18 noiembrie 2018. Soarele va rasari abia pe 23 ianuarie 2019 – si chiar si atunci, doar partial – soarele va rasari complet abia o saptamana mai tarziu. Orasul Utqiagvik a intrat in iarna polara timp de 65 de zile. Oraselul cu 4000 de locuitori a intrat in iarna polara, scrie CNN.

„Acest lucru se intampla in fiecare an. Daca locuiesti deasupra Cercului Polar, va exista o zi in care soarele va apune si nu va mai rasari toata iarna. Vestea buna? Va rasari din nou, si apoi, pe timpul verii, nu va mai apune zile la rand”, a explicat meteorologul CNN, Judson Jones.

Utqiagvik nu este singurul oras care experimenteaza iarna polara. Timp de aproximativ doua luni si locuitorii din Kaktovik, Point Hope si Anaktuvuk Pas vor intra in iarna polara.

Primul oras care se confrunta cu acest fenomen

Desi nu este singurul oras din SUA care experimenteaza iarna polara, este primul care se confrunta cu acest fenomen, fiind cea mai nordica localitate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img