joi, 28 martie, 2024

Țigări de contrabandă cu destinația Italia, oprite la Albița

Distribuie:

Publicat:

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, în bagajele unui cetăţean român, pasager într-un autocar cu destinația Italia, 5.000 tigarete de contrabandă .

În ziua de 24 noiembrie, în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un autocar, cursă regulată pe ruta R.Moldova-Italia, un cetăţean român  în vârstă de 28 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale  ale tânărului, cantitatea totală de 5.000 ţigarete (250 pachete), de diferite mărci, de provenienţă Dutz-Free.

            Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 1.250 lei şi sancţionarea contravenţională a tânărului cu amendă în valoare de 5.000 lei.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img